- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Virtuelna gospođa postala direktorka: Prvi put u svetu veštačka inteligencija ušla u menadžment

© PixabayVeštačka inteligencija
Veštačka inteligencija - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2022
Pratite nas
Kineska gejming kompanija „Net Dragon Vebsoft“ nedavno je za izvršnu direktorku postavila virtuelnu osobu podržanu veštačkom inteligencijom. Virtuelna gospođa Tang Ju vodiće poslovanje glavne filijale kompanije, „Fuđian Net Dragon Vebsoft“.
Tang Ju će donosiće odluke koje se tiču svakodnevnog poslovanja, a jedan od glavnih zadataka biće joj da osigura uspešniji sistem upravljanja rizicima, piše Bug.hr.
Ljudski članovi uprave ujedno će je koristiti kao centar podataka u realnom vremenu i analitički alat. Na kraju, Tang Ju bi trebalo da osigura kvalitetno radno okruženje za zaposlene, stoji u saopštenju kompanije.
„Verujemo da je veštačka inteligencija budućnost korporativnog upravljanja, a naše imenovanje gđe Tang Ju predstavlja našu predanost veštačkoj inteligenciji kako bismo transformisali način na koji vodimo naše poslovanje i konačno podstakli naš budući strateški rast“, kažu u kompaniji.
„Net Dragon Vebsoft“ jedan je od najpoznatijih kineskih kreatora internet igara kao što su „Eudemons Online“, „Heroes Evolved“, „Conquer Online“ i „Under Oath“. Kompanija želi da izgradi najveću globalnu zajednicu za onlajn učenje i isporuči integrisana rešenja za učenje svakoj školi u svetu, a poslednjih godina intenzivno razvijaju sektor onlajn obrazovanja.
Grad budućnosti - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
„Stambena zgrada u džinovskom drvetu“: Kako veštačka inteligencija vidi gradove budućnosti /video/
Veštačka inteligencija - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2022
RUSIJA
Ruski naučnici naučili veštačku inteligenciju da pomaže u dijagnostici
Devojka i svetlost - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2022
SVET
Osnovana politička stranka koju vodi veštačka inteligencija, najavljuju učešće na izborima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala