- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šok! Tuhel napustio Čelsi posle bruke u Zagrebu

© AP Photo / Ian WaltonTuhel i Konte
Tuhel i Konte - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2022
Pratite nas
Samo dan nakon poraza od Dinama iz Zagreba fudbalski klub Čelsi zvanično se razišao sa glavnim trenerom Tomasom Tuhelom.
Senzacija se dogodila u utorak uveče na stadionu „Maksimir“ gde je Dinamo pobedio Čelsi u prvom kolu Lige šampiona, a ta senzacija koštala je samo dan kasnije Tuhela koji je morao da se oprosti sa „Plavcima“.
„U ime svih u Čelsiju, klub bi želeo da se zahvali Tomasu i njegovom osoblju za sve napore koje su uložili tokom svog vremena u klubu. Tomas će sa pravom imati mesto u istoriji Čelsija nakon što je osvojio Ligu šampiona, Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo u vreme kada je bio ovde.Kako nova vlasnička grupa navršava 100 dana od preuzimanja Kluba, i kako nastavlja svoj naporan rad na vođenju kluba napred, novi vlasnici smatraju da je pravo vreme za ovu tranziciju.Trenerski štab Čelsija će preuzeti kontrolu nad timom za treninge i pripreme za naše predstojeće utakmice, pošto klub brzo bude krenuo ka imenovanju novog glavnog trenera.Neće biti daljih komentara dok se ne izvrši imenovanje novog glavnog trenera“, oglasio se klub.
I pre šoka koji su doživeli u Zagrebu, Čelsi nije beležio prepoznatiljive rezultate, a posle odigranih šest utakmica u Premijer ligi imaju deset bodova i nalaze se na šestom mestu.
Ipak, Tuhel je trener koji je u Čelsi stigao u januaru 2021. godine i uspeo da povede klub do Lige šampiona, FIFA Svetskog klupskog prvenstva i Superkupa Evrope kako je i navedeno u saopštenju.
Tuhel je trenersku karijeru počeo 2007. godine u Augzburgu. da bi pet godina vodio Majnc. Rezultati su zapaženi od strane Dortmunda, a od 2018. do 2020. vodio je Pari Sen Žermen.
Kilijan Mbape - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2022
SPORT
Munja Mbape uništio Juventus – Kostićeva prva asistencija u Ligi šampiona /video/
Mislav Oršić - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2022
SPORT
Šok u Zagrebu – pao je Čelsi! /video/
Mislav Oršić - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2022
SPORT
Šok u Zagrebu – pao je Čelsi! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala