- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Munja Mbape uništio Juventus – Kostićeva prva asistencija u Ligi šampiona /video/

© AP Photo / Thibault CamusKilijan Mbape
Kilijan Mbape - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2022
Pratite nas
Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su u derbiju prvog kola Lige šampiona Juventus u Parizu - 2:1 (2:0). Dvostruki strelac bio je Kilijan Mbape, dok je utešni gol za goste postigao Veston Mekeni na asistenciju srpskog reprezentativca Filipa Kostića.
Pari Sen Žermen je u najjačem sastavu izašao na megdan „staroj dami“ iz Torina i posle samo pet minuta igre na Parku prinčeva zatresla se mreža Matije Perina.
Magiju su priredila dvojica majstora fudbalske igre - Brazilac Nejmar, koji se našao u ulozi asistenta, i Francuz Mbape u ulozi egzekutora. Nejmar je „kašikom“ spojio s golom Kilijana koji je iz voleja zakucao loptu u Juventusovu mrežu za erupciju oduševljenja u Parizu.
Nije se dugo čekalo na novi pogodak u mreži gostiju i ponovo je strelac bio supersonični Kilijan Mbape kojeg ni „lasom“ nisu mogli da uhvate Bonući i ostali defanzivci Juventusa, samo što mu je u tom 22. minutu asistirao Hakimi.
Juventus je delovao totalno nemoćno i inferiorno u odnosu na Mesija, Nejmara, Mbapea i ostale zvezde iz Grada svetlosti.
Dušan Vlahović i Filip Kostić koji su bili starteri nisu se proslavili u prvom poluvremenu, kao ni ostatak crno-bele fudbalske ekspedicije iz Torina.
Sporo, bezidejno i bez pravog šuta ka golu Đanluiđija Donarume.
Ipak, početak drugog poluvremena i izmena Mireti koji je izašao, a ušao Veston Mekeni dobro je razdrmala ekipu, a verovatno je i Masimilijano Alegri poprilično „izribao“ svoje učenike.
Kao da je neki drugi Juventus kročio na travnati tepih, što je brzo uticalo da prednost PSŽ-a bude prepolovljena.
Filip Kostić upisao je prvu asistenciju u Ligi šampiona, kada je u 53. minut s leve strane uputio savršen centaršut posle kojeg je upravo Veston Mekeni glavom matirao, do tada, nezaposlenog Donarumu.
Malo je nedostajalo da samo tri minuta kasnije Juventus dođe do izjednačenja, kada je glavom zapretio Dušan Vlahović, ali je Donaruma rukomentnom odbranom i vrhunskim refleksom uspeo da sačuvao svoj gol.
Odbila se zatim lopta do Kostića koji je levom nogom uputio neprecizan udarac. Posle toga se igralo otvoreno na obe strane, pretili su ponovo Mesi i Nejmar, ali promene rezultata nije bilo. Imao je Vlahović fantastičnu priliku u 81. minutu, ali je Donaruma bio na visini zadatka.
Pari Sen Žermen je upisao bitnu pobedu na startu Grupe H i zauzima drugo mesto iza Benfike koja je kao u Lisabonu savladala Zvezdinog dželata Makabi Haifu rezultatom 2:0 (0:0).
Liga šampiona, prvo kolo
Grupa E
Dinamo Zagreb - Čelsi 1:0 (1:0)
Salcburg - Milan 1:1 (1:1)
Grupa F
Lajpcig - Šahtjor 1:4 (0:1)
Seltik - Real 0:3 (0:0)
Grupa G
Sevilja - Mančester siti 0:4 (0:1)
Dortmund - Kopenhagen 3:0 (2:0)
Grupa H
Benfika - Makabi Haifa 2:0 (0:0)
PSŽ - Juventus 2:1 (2:0)
Mislav Oršić - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2022
SPORT
Šok u Zagrebu – pao je Čelsi! /video/
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2022
SPORT
Siniša Mihajlović dobio otkaz!
Stefan Šapić - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2022
SPORT
Srpska kolonija u Moskvi bogatija za još jednog člana!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala