- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

US Open dobija novog šampiona – Kirjos eliminisao Medvedeva

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANNik Kirjos
Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2022
Pratite nas
Australijanac Nik Kirjos pobedio je prvog nosioca i branioca titule na US Openu Danila Medvedeva – 7:6 (13-11), 3:6, 6:3, 6:2 u četvrtom kolu poslednjeg kalendarskog Grend slema u sezoni. Rus će zbog prerane eliminacije ostati i bez prvog mesta na narednoj ATP listi.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Kontroverzni Nik stigao je tako i do četvrte pobede iz pet međusobnih duela sa Rusom, pa će se za polufinale boriti sa Karenom Hačanovom, koji je bio bolji od Pabla Karenja Buste – 4:6, 6:3, 6:1, 3:6, 6:3.
Nik Kirjos je vrhunski teniser i tu dileme nema, ali ga (pre)često „luda glava“ sputa u tome da pokaže sav potencijal koji poseduje.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Ipak, čini se da je „namestio glavu“, što potvrđuje i rutinska pobeda nad prvim nosiocem u Njujorku Danilom Medvedevom.
Očekivao se istinski spektakl u dvoboju Kirjosa i Medvedeva i on na startu susreta nije izostao. Australijanac je u šestom gemu napravio brejk, ali je već u sledećem Rus uzvratio udarac i drama je otišla u tajbrejk.
Tri set lopte uspeo je da odbrani Nik, da bi svoju četvrtu realizovao i poveo 1:0 u setovima. Dobio je taj-brejk rezultatom 13:11, a Rus je posle gubitka prvog seta zapretio da će prestati da igra.
Zasmetalo mu je ponašanje u loži Nika Kirjosa, koji je uzeo petominutnu pauzu i tošao u toalet, dok je Rus tada ušao u sukob sa sudijom.
„Oni to ne mogu da urade. Ukoliko to urade još jednom neću igrati dok neko ne izađe. Upravo sam vam rekao da neću igrati ako to u rade drugi put, jer ne mogu to da rade na moj servis. Oni su u loži profesionalnog tenisera. Još jednom ako to urade na moj servis, ja neću više da igram“, rekao je Danil, koji se kasnije smirio.
U drugom setu nije bilo toliko uzbuđenja, samo što je Medvedev uspeo da napravi dva brejka, naspram jednog Kirjosovog i da slavi 6:3.
Činilo se da će Rus iskoristiti psihološki momenat i da će uspeti kao branilac trofeja na US Openu da se domogne četvrtfinala, ali...
Kirjos je prvi servirao u trećem setu i u četvrtom gemu je uspeo da „ukrade servis“ rivalu, da bi na kraju rutinski slavio 6:3.
A onda u četvrtom setu totalna dominacija Australijanca koji je sa dva brejka i za samo 35 minuta borbe, potvrdio da je noćna mora za Rusa - 6:2.
Medvedev će zbog preranog povratka kući izgubiti i prvo mesto na ATP listi, dok se Kirjos u četvrtfinalu sastaje sa još jednim Rusom Karenom Hačanovom, koji je priredio iznenađenje na US Openu, eliminisavši posle velike borbe favorizovanog Pabla Karenja-Bustu - 6:4, 3:6, 1:6, 6:4, 3:6.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2022
SPORT
Medvedev ima poruku za Kirjosa: Nismo se svađali, ali to može da se promeni
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2022
SPORT
Rafine „igrice“ – povreda, ožiljak i komentar: Lošije nego u Australiji
Serena Vilijams, američka teniserka - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
SPORT
Serena u suzama završila karijeru: Bila je ovo najluđa vožnja u mom životu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala