- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rafine „igrice“ – povreda, ožiljak i komentar: Lošije nego u Australiji

© AFP 2023 / DYLAN BUELLRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2022
Pratite nas
Rafael Nadal se ekspresno domogao osmine finala US Opena, pobedivši za tek nešto više od dva časa igre redovnu mušteriju Rišara Gaskea (6:0, 6:1, 7:5) protiv kojeg ima 18/18, ali je onda poručio da je bolje izgledao u Australiji na startu sezone.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Nadal je u belom sportu poznat kao veliki borac i tu nema dileme, ali mu mnogi osporavaju prečeste povrede i kuknjavu, posle čega jednostavno izađe na teren i misteriozno su ti bolovi nestali, a gle čuda - Rafa je lako pobedio.
Dešavalo se to nebrojeno puta, čak i ove sezone zbog čega ga optužuju i za doping, da ubrizgava svašta u sebe kako bi se „preko noći oporavio“. Sve to lebdi u vazduhu konstantno, ali čvrstih dokaza nema i do tada velikom šampionu Rafi ne može niko ništa.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
I ovoga puta u Njujorku priča se o povredi Nadala i kako nije 100 odsto spreman, ali on prema planu i programu bez problema ruši prepreke "ko kegle" i domogao se već osmine finala.
„Ožiljak još nije potpuno fleksibilan u veoma je osetljivom tom predelu, pogotovo kada serviram. Zbog toga sam morao malo da promenim servis, da lopticu bacam niže kako ne bih morao toliko da naprežem trbušne mišiće“, rekao je Nadal po dolasku u Njujork.
A posle trijumfa nad Rišarom Gaskeom, „bik sa Majorke“ poručio je kako nije u potpunosti zadovoljan, jer je, prema njegovim rečima, bolje sve to izgledalo u Melburnu na startu sezone kada se domogao 21. Grend slem titule. Neočekivano, ali uz ogromnu olakšicu jer je Novaku Đokoviću bilo zabranjeno učešće zbog toga što nije vakcinisan protiv virusa korona.

„Ovde sam igrao malo lošije bez sumnje, u odnosu na Australiju. Međutim, ovogodišnja priča i rezultati na Grend slemovima su neverovatni i to mi pomaže. Brojne pobede donose samopouzdanje, sada je trenutak u kojem trebam da napravim korak napred. Moram da budem spreman za početak druge nedelje u Njujorku i meč sa rivalom kao što je Fransis Tijafo. Moram da podignem nivo igre, sada je idealan momenat za tako nešto".

Rafael Nadal - Sputnik Srbija
Rafael Nadal
tenis
Naravno, neizbežno pitanje novinara na poslednjem Grend slem turniru u sezoni odnosilo se na veliko rivalstvo i istoriju koju su ispisali on, Novak Đoković i Rodžer Federer.
„Fantastična je to priča za sport. Mnogo su igrači uradili u prethodnih 20 godina. To je naš sport učinilo boljim, popularnijihm, napravilo je više poslova na turu i mislim da generalno više ljudi živi od našeg sporta. Tenis je porastao, veći je nego pre. Ponosan sam i srećan što smo imali mali doprinos tome. Na ličnom planu je sjajno što sam sve ove godine delio teren sa tako velikim šampionima. Čast je biti deo ove ere, ogromna je to čast“, zaključio je Španac koji sa 22. Grend slem trofeja drži apsolutni rekord, dok Novak Đoković ima trofej manje, a Federer dva.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2022
SPORT
Priča se da je povređen, a Nadal se nije ni oznojio za osminu finala US Opena
Serena Vilijams, američka teniserka - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
SPORT
Serena u suzama završila karijeru: Bila je ovo najluđa vožnja u mom životu /video/
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
SPORT
Nadal se povredio i počeo da krvari – Srpkinja morala da prekine meč /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala