- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev ima poruku za Kirjosa: Nismo se svađali, ali to može da se promeni

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2022
Pratite nas
Danil Medvedev bez problema je projurio do četvrtog kola US Opena, ali sada će imati ozbiljno težak zadatak protiv Nika Kirjosa koji igra najbolju sezonu u karijeri. Pred derbi četvrtog kola i meč koji obećava Medvedev je istakao da su i on i Australijanac oboje temperamentni, ali da se poštuju na terenu i da će pokušati da bude spreman sto odsto.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Uči u meć „hladne glave“ gotovo da je nepoznat pojam za Danila Medvedeva i Nika Kirjosa koji lako eksplodiraju na terenu, a sada će ponovo morati da se bor jedan protiv drugog.
Australijanac može da se pohvali da vodi u međusobnim duelima protiv trenutno najboljeg tenisera sveta 3:1, ali Medvedev se raduje novom susretu.
Poslednji meč Medvedev i Kirjos odigrali su u šesnaestini finala Mastersa u Montrealu, a slavio je Australijanac.
„Nije bilo tako davno. Obojica znamo šta da očekujemo. Tamo je uspeo da me pobedi, bio je dobar u ključnim momentima. U trećem setu je napravio tri brejka. Imao sam dve prilike tada u tom setu. Početak trećeg seta bio je važan. Bio je to tesan meč u kojem smo obojica imali šanse.. Bio sam blizu pobede. Znam šta treba da uradim. Da serviram dobro, probam da stignem do taj brejka, pokušam da dobijem priliku na njegovom servisu. Gledao sam njegove mečeve. Koncentrisan je, dobio je komplikovane protivnike. Radujem se tom meču“, istakao je Medvedev nakon plasmana u četvrto kolo.
Ruski teniser zadovoljan je igrom na US Openu i kako kaže spreman je da napravi „nešto veliko“ što bi upravo mogla da bude pobeda nad Kirjosom.
„Ako me pitate šta bih mogao da poboljšam, ne vidim mnogo stvari. Možda malo manje duplih grešaka da pravim (pet protiv Vua).. Ako nastavim ovako, imam dobre šanse za nešto veliko.. Pokušaću da se oporavim i budem na 100 odsto“, veruje ruski as.
Za Kirjosa Medvedev nema ružne reči, a priznaje da su po temperamentu slični međutim nisu prijatelji.
„Okej smo. Nismo prijatelji, verujem da i on tako misli. Kad kažem ‘prijatelji’, nismo zajedno išli u kafanu. Nikada se na terenu nismo svađali, što može da se promeni. Obojica smo temperamentni, pa se nikad ne zna šta će se dogoditi u budućnosti. Poštujem jedan drugog. Nik je malo drugačiji od ostlaih na terenu, ali to je njegov izbor i njegov život, ne osuđujem“, objasnio je Medvedev.
Koliko god dobro igrao svestan je Rus da je i Kirjos izuzetno motivisan.
Svi smo znali da je sposoban za velike stvari. Jedan od najboljih servera. Igrao sam protiv Iva (Karlovića). Ivo ima neverovatan servis. Nik nije daleko. Sposoban je za servis od 225 km/č i prilično je precizan. Izgleda da je koncentrisan na svoju karijeru“.
Nenad Miljenović - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
Podkast
Miljenović: Gudurić i Milutinov ključ za osvajanje medalje | Miljanov korner
Serena Vilijams, američka teniserka - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
SPORT
Serena u suzama završila karijeru: Bila je ovo najluđa vožnja u mom životu /video/
Aleksandra Krunić - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
SPORT
Furiozna Ljudmila je prejaka za Aleksandru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala