- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Albanac osudio provokaciju Džake i Šaćirija iz Rusije: Srbi su mi prijatelji!

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaNejmar na meču sa Švajcarskom
Nejmar na meču sa Švajcarskom - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2022
Pratite nas
Valon Behrami, bivši reprezentativac švajcarske koji je rodom iz Albanije, osudio je u intervjuu za „Blik“ provokaciju tadašnjih saigrača Džerdana Šaćirija i Granita Džake sa Mundijala 2018. godine u Rusiji, kada su u meču sa Srbijom rukama pokazivali dvoglavog orla, što je simbol takozvane Velike Albanije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Bahrami koji je rođen u Kosovskoj Mitrovici pre 37 godina, preselio se kasnije sa porodicom u Švajcarsku i tako je stekao državljnstvo i počeo da igra za "sajdžije".
Žreb je na Svetskom prvenstvu pre četiri godine u Rusiji spojio Srbiju i Švajcvarsku, a identična priča će biti i ove godine u Kataru, gde će u grupi biti i Brazil, koji je bio deo pomenute grupe i 2018. godine.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
A tada se u Rusiji opasno zakuvalo na terenu između Srbije i albanskih Švajcaraca Granita Džake i Džerdana Šaćirija, koji su postigli golove i provocirali Orlove. Srbija je povela 1:0, ali je na kraju poražena 2:1, a meč je obeležilo katastrofalno suđenje Feliksa Briha koji nije dosudio očigledan penal nad Aleksandrom Mitrovićem, dok su Džaka i Šaćiri likovali i provocirali posle pogodaka.

„Tu temu i dan danas mrzim. To je fudbal, a ne politika. Tom gestu nije mestu na fudbalskom terenu. To je glupost, ne igramo se rata. Mene su na Kosovu tada optužili da nisam učestvovao u tom gestu. Igrači Srbije su moji prijatelji, rođeni su posle rata. Zato bi na ovom Mundijalu trebalo samo da se igra fudbal i da se ignoriše sve ostalo“, izjavio je Valon za „Blik“.

Behrami koji je sa Srbima bio saigrač u Laciju, otkrio je i šokantan detalj da je u švajcarskim redovima došlo do tuče u hotelu na večeri posle remija sa Brazilom.
„Mnogo toga se desilo na Mundijalu u Rusiji. U hotelu je došlo do tuče posle remija sa Brazilom. Svi su bili srećni zbog odličnog rezultata, sve porodice igrače su bile u hotelu. I Lara (sadašnja supruga) i moji roditelji. Mi igrači smo jeli, dok su supruga i roditelji seli za sto. Tadašnji generalni sekretar je optužio moju porodicu da se nisu pozdravili. To me je teško pogodilo jer su se ponašali kao svi ostali. Skandali su zatim nastavljeni. Toliko da su svi dvojni državljani naprasno hteli da se povuku iz tima zbog generalnog sekretara i njegovih izjava da bi trebalo razmotriti zabranu dvojnog državljanstva. Niko više nije hteo da igra. Ne znam za Šaćirija, ne sećam se tačno, ali svi ostali su hteli da prestanu da igraju. Zauzeo sam se za svoje kolege i stekao više neprijatelja", rekao je Behrami.
Bivši reprezentativac „sajdžija“ objasnio je kako je stigao u Švajcarsku sa Kosova, gde je rođen.
„Otputovali smo poslednjim autobusom sa Kosova, kada smo shvatili da tamo nema budućnosti. Imao sam četiri godine i sećam se da sam plakao dva meseca, svake noći. Nedostajali su mi baba i deda. Pre fudbala sam se bavio atletikom. Mislim da je negde 1998. godine stiglo pismo da treba da budemo proterani, ali fudbal mi je tada pomogao. Otac fudbalskog kolege se zauzeo za nas, prikupljeni su potpisi da ostanemo“, ispričao je u opširnom intervjuu za švajcarski „Blik“ Valon Behrami.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2022
SPORT
Mitar – 100 odsto „luda“ srpska glava!
Dragan Džajić - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
SPORT
Zvezda povlači dres brojem 11!
Dragan Džajić - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
SPORT
„Dragan Džajić – marka za ceo svet“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala