- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mitar – 100 odsto „luda“ srpska glava!

© Foto: FSSAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2022
Pratite nas
Aleksandar Mitrović, as Fulama i reprezentacije Srbije, postigao je 49 utakmica u isto toliko mečeva, što je sam po sebi fascinantan podatak. Takođe, Mitar je u šest uvodnih utakmica Premijer lige postigao šest golova, a bilo je i previše onih koji su sumnjičavo cimali glavama, smatrajući da nije kalibar za Premijer ligu, već Čempionšip.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

E, pa – 100 posto „luda“ srpska glava ih je sve demantovala! Zapušio je Mitrović usta kritičarima, ponajviše onima na Ostrvu, raznoraznim ekspertima i bivšim fudbalerima koji su smatrali da je Mitar kalibar za Čempionšip.
Posle golova Liverpulu (dva puta tresao mrežu Alisona), Brentforda, Arseanal, Brajtona, Aleksandar Veliki pogodio je i protiv Totenhema u porazu svog Fulama rezultatom 2:1.
A posle šest uvodnih kola Premijer lige, bez dileme najjače lige na svetu, srpska ubojita devetka zauzima drugo mesto na listi strelaca iza „norveškog kilera“ Erlinga Holanda koji je postigao deset pogodaka za Mančester siti.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Ipak, jasno je svima da je Norvežaninu koji je ovog leta stigao iz Dortmunda za 75 miliona evra daleko lakše da trese mreže, jer iza sebe ima armiju vanserijskih saigrača koji u svakom trenutku mogu da ga „spoje s golom“. Od Kevina de Brujnea, preko Bernarda Silve, pa sve do Rijada Mareza...
U prilog tome govori i činjenica da Siti postiže daleko više golova, dali su „građani“ već 20 u šest mečeva, od kojih je nezaustavljivi Holand postigao polovinu, dok je Fulam svega devet puta tresao mrežu u šest utakmica, od čega je čak šest golova u vlasništvu Aleksandr Mitrovića, što je čak dve trećine.
E, to je Mitar! Ta 100 odsto luda srpska glava koja je utišala dupke pun stadion Da Luž u Lisabonu, posle čega je odveo Srbiju direktno na Mundijal u Kataru, dok je Ronalda i drugove naterao da se provlače kroz pakao baraža.
Majstore, kapa dole!
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
SPORT
Strašni Mitrović dao šesti gol u Premijer ligi! Od Srbina je zanemeo i Totenhem
Rafael Leao - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
SPORT
Milan i Inter priredili spektakulran derbi – preokret i rapsodija golova
Dragan Mance - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
SPORT
„Otišao nam je Mance...“ /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala