Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Španija osetila sudbinu Srbije

© Foto: FIBASerđo Skariolo, Španija, Evrobasket 2022
Serđo Skariolo, Španija, Evrobasket 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2022
Pratite nas
U prve dve utakmice delovali su ozbiljno, „nabrijano“ , sa dve pobede stavili do znanja da niko ne sme da ih potceni. Međutim, za manje od 24 sata uspeli su da pokvare reputaciju, dožive sudbinu Srbije iz kvalifikacija za Mundobasket i postanu predmet podsmeha trećeg takmičarskog dana na Evropskom prvenstvu. Pričamo o Špancima.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Selekcija Serđa Skariola poražena je od Belgije sa 83:73, čime je izgubila lidersku poziciju u svojoj grupi i pokvarila idealan start. Za „crvenu furiju“ ovo Evropsko prvenstvo je novi početak.
Više nema braće GasolMarka i Paua koji su unosili strah u kosti rivalima i rešavali utakmice. Njihova reinkarnacija u vidu braće Ernangomez za sada i ne pokazuje pobedničke gene. Mada je i rano.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
U svakom slučaju, ono po čemu će se pamtiti ovaj 4. septembar na Evrobasketu je činjenica da je nova i renovirana Španija doživela sudbinu Srbije iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.
Smejali smo se i mi sami svojoj nesreći kada nas je ta košarkaški „mala“ Belgija pobedila u Nišu u onom čudnom dvodnevnom meču sa 74:73, a samo je Svetislav Pešić govorio da niko nije za potcenjivanje.

„Moramo da znamo da se svuda igra košarka i da moramo da se pripremamo za svakog protivnika. Da shvatimo da ne možemo da potcenimo nikoga."

Svetislav Kari Pešić - Sputnik Srbija
Svetislav Pešić
selektor Srbije
Španci su to danas zaboravili. Mi, nadamo se, odavno apsolvirali, a Belgijanci...
Pa oni najviše uživaju u ulozi autsajdera. Samo je pitanje posle dobrih igara i pobeda koliko će još dugo biti u toj poziciji.
Španija - Belgija, Evrobasket 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2022
Evrobasket 2022
Iznenađenje dana na Evrobasketu – Španija nokautirana
Nenad Miljenović - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2022
Evrobasket 2022
Miljenovićeva asistencija: Još samo Milutinov
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala