Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Iznenađenje dana na Evrobasketu – Španija nokautirana

© Foto: FIBAŠpanija - Belgija, Evrobasket 2022
Španija - Belgija, Evrobasket 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2022
Pratite nas
Jedan od potencijalnih favorita, selekcija Španije, poražena je od Belgije u trećem kolu na Evrobasketu sa 83:73. Sjajnom serijom od 10:0 u poslednjih tri minuta Belgijanci su priredili veliko iznenađenje.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Skoro čitavu utakmicu Belgijanci su bili egal sa favoritom. Znamo koliko umeju da budu nezgodni jer su u kvalifikacijama za Mundobasket pobedili i našu reprezentaciju u Nišu, ali ovoliko problema za Špance je malo ko očekivao.
Na kraju je ekipa Serđa Skariola poklekla u poslednjih tri minuta kada je Belgija napravila neverovatnu seriju od 10:0 i priredila jedno od većih iznenađenja na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.
Španija je na poluvremenu imala pola koša prednosti (33:32), dok je Belgija na kraju treće četvrtine vodila sa tri poena razlike (57:54).
Delovalo je mnogima da će Španci prelomiti meč kada su na četiri minuta do kraja imali 71:68 posle dvojke Ćavija Lopeza, ali od tog trenutka kao da su prestali da igraju košarku.
Belgija je napravila super-seriju od 15:2 i stigla do drugog trijumfa na Evrobasketu kojom se izjednačila na tabeli Grupe A sa Španijom i Crnom Gorom.
Najbolji u redovima pobednika bio je Emanuel Lekomt sa 20 poena, pet skokova i četiri asistencije. Pjer-Antoan Žile je ubacio 14 uz pet skokova i dve ukradene, a Retin Obasohan je imao 11. Ismael Bako je umalo imao dabl-dabl sa deset poena i devet uhvaćenih lopti.
Na drugoj strani najbolji je bio Bili Ernangomes sa 18 poena (8/12) i četiri skoka. Dvocifreni su još bili samo Huanćo Ernangomes i Lorenzo Braun sa po 11 poena. Bivši košarkaš Zvezde upisao je i osam asistencija.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala