- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Poslednji ples koji želimo da potraje – „Ja sam samo Serena“

© AP Photo / Frank Franklin IISerena Vilijams
Serena Vilijams - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2022
Pratite nas
Serena Vilijams, jedna od najboljih teniserki svih vremena, najavila je povlačenje nakon učešća na ovogodišnjem US Openu. Iako su se mnoge poznate ličnosti i veliki broj fanova skupili na njenom prvom meču turnira misleći da će tada reći kraj, Serena i dalje pleše poslednji ples...
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

U 41. godini života Serena Vilijams odlučila je da stavi tačku na malo je reći bogatu karijeru koju je obojila sa 23 Grend slem titule.
Na mestu gde je kao 18-godišnjakinja počela da piše istoriju došla je da napiše i poslednju stranicu, ali ne tako brzo.
Serenina konstituacija koja joj je dopustila da karijeru igradi na snažnim udarcima i ofanzivi počela je sve više da joj odmaže u mečevima i čini je nemoćnom i možda je zaista došlo vreme za rastanak, ali on će mnogima teško pasti.
I samoj Sereni reč „zbogom“ kao da ne može da se prelomi preko usana pa tako na terenu ostavlja poslednje atome snage i nastavlja da upisuje pobede uprkos svim ranama, povredama, godinama, emocijama.
Javnost se skupila u prvom kolu US Opena misleći da će je verovatno tada ispratiti, ali toplina srca navijača i moćne ruke najmlađe Vilijamsove odigrale su sjajan meč protiv Crnogorke Danke Kovinić.
Ako prvo kolo nije bilo kraj slutilo se da će je Anet Kontavejt savladati kao druga teniserka sveta.
Međutim, treba imati petlje igrati pred velikanima. I Danil Medvedev trenutno je prvi na svetu, ali ruka zna da se stegne kada je sa druge strane mreže Novak Đoković.
Estonka je mogla samo da gleda i da uči. Ponestalo je snage Sereni u drugom setu, ali se lavica podigla ponovo i vratila da slavi novu pobedu.
Ne može da se kreće kao u najboljim danima na terenu, ali jačina i perfekcija udarca podseća na Vilijamsovu koja je u rukama držala 23 Grend slem trofeja.
Kako igraš na takvom nivou?“, pitali su novinari Serenu nakon meča sa Kontavejt aludirajući na to kako je godine ne zaustave.
Ja sam samo Serena“, uz osmeh one 18-godišnjakinje i glas šampionke progovorila je slavna Amerikanka.
Posle meča sa Kontavejt, Serena je postala prva teniserka u istoriji koja je sa 40 godina uspela da pobedi neku teniserku iz TOP tri, a to je samo jedan u okeanu rekorda koje je oborila.
Nemam šta da dokazujem. Nemam šta da dobijem. Apsolutno nemam šta da izgubim“, reči su kojima je Serena objasnila igru na verovatno svom poslednjem US Openu.
Najveći šampioni kada je najteže igraju najbolje. Iz blata, pepela, poraza, oni će se dići iz svega i stegnuti pesnicu, a Serena je zaista oličenje šampionke.
S obzirom na dugačku karijeru slavna teniserka morala je mnogo puta da se vrati posle povreda, a 2015. Posle jedne od takvih izgovorila je rečenicu koju ceo svet stavlja u motivacione govore.
„Imam sreću da kakav god strah da imam u sebi, moja želja za pobedom je uvek jača“, rekla je jednom prilikom Serena.
Ako je ovo kraj, biće jedan od najdostojanstvenijih u istoriji sporta.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Ratko Varda - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2022
Podkast
Ratko Varda: Uvek ću da podržim Tea | Miljanov korner
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2022
SPORT
Rusi gospodarili Amerikom – veče za pamćenje
Aleksandra Krunić - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2022
SPORT
Srpkinja zablistala u Americi – zakazan duel sa ruskom šampionkom
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2022
SPORT
Zašto Novak ide u Tel Aviv? Postoji viši cilj, a nije Grend slem
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala