- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zašto Novak ide u Tel Aviv? Postoji viši cilj, a nije Grend slem

© AFP 2023 / BEHROUZ MEHRINovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2022
Pratite nas
Novak Đoković, srpski teniser, na svom zvaničnom sajtu objavio je raspored na kome pored Lejver kupa stoje i turnir u Tel Avivu, ali i Masters u Parizu. Đokoviću su potrebni turniri kako bi prikupio bodove i izbegao kalkulisanje pred Završni Masters u Torinu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Novaku Đokoviću ove sezone nije bilo dozvoljeno da igra na Australijan i US Openu što mu je direktno uticalo na plasman i bodove na ATP listi na kojoj je trenutno šesti reket sveta.
S obzirom na to da je počeo poslednji Grend slem u sezoni, neizvesno je na kom će mestu srpski as biti kada se taj turnir završi, jer njegov plasman zavisi od ostalih tenisera i toga do kog kola oni stignu.
Iznenađujuća vest bila je da će Novak igrati na turniru u Tel Avivu koji je poslednji put održan 1996. godine, ali srpski as ima više razloga zbog kog putuje na turnir 250 serije.
Iako je Đoković jasno stavio do znanja da mu je cilj da osvoji što više Grend slemova i da neće trošiti energiju na mnoge turnire već će ih kategorisati, ostao je uskraćen za nastup na dva Grend slema što bi moglo da dovede i njegovu formu u pitanje.
Prioriteti su postavljeni, ali ne u skladu sa svim neprijatnostima koje su zadesile Novaka i zbog toga da bi ostao u formi bivšem broju jedan trebaju turniri pred kraj sezone.
S obzirom da bi na US Openu bilo potrebno da se dese mnoga i velika iznenađenja da bi Novak ispao iz Top 20 to se gotovo sigurno neće dogoditi, ali srpski as mora da osigura bar nešto malo bodova kako ne bi morao da kalkuliše.
Novaku je važno da ostane bar u prvih 20 tenisera sveta kako bi mogao da učestvuje na Završnom Mastersu u Torinu koji mu je takođe veoma važan turnir u karijeri.
Na tom Mastersu koji se igra od 13. do 20. novembra učestvuje osmorica najboljih tenisera koji su ta mesta obezbedila tokom ATP trke koja traje od početka sezone, a u slučaju da Novak nije u prvih osam važno je da zauzima jednu od prvih 20 pozicija koja mu takođe garantuje učešće.
Zbog toga Tel Aviv nije loše mesto i dobra je prilika za Novaka da sakupi bodove, a u prilog mu ide i to što se igra na betonu, podlozi na kojoj je izuzetno uspešan.
Turnir u Izraelu igra se od 26. septembra do drugog oktobra, a na obnovu se čekalo čak 26 godina. Trebalo je da bude održan i 2014. godine, ali se dogodio sukob Izraela i Palestine.
Neposredno pred odlazak u Tel Aviv Đoković je izaći na teren u Lonodu gde je održava revilani turnir Lejver kup od 23. do 25. septembra.
Ipak, pre nego što krene na turnire Novaka čeka važan zadatak sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije jer se grupna faza takmičenja protiv Španije, Kanade i Južne Koreje igra od 13. do 18. septembra.
Važna stavka u kalendaru je i Masters u Parizu koji se igra pred Završni Masters u Torinu gde će Novak moći da izbrusi krajnju formu.
Turnir hiljadu serije igra se u prestonici Francuske od 31. oktobra do šestog novembra, a Novak brani trofej.
Iako bi bilo lepše da u jesenji deo sezone Đoković uđe sa slikom iz Njujorka, zbog zabrane ulaska u zemlju nevakcinisanim strancima među kojima je i srpski as, tu scenu nećemo gledati.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2022
SPORT
Nadal godinama ruši načela, a sada se pravda: „Nemam drugačiji tretman“
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2022
SPORT
Senzacija u Americi: Tri Grend slem šampionke poražene na startu US Opena
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2022
SPORT
Srbija i Rusija sa predstavnikom manje u Americi, Nadal prepustio set autsajderu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala