- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpkinja zablistala u Americi – zakazan duel sa ruskom šampionkom

© AFP 2023 / ADRIAN DENNISAleksandra Krunić
Aleksandra Krunić - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2022
Pratite nas
Srpska teniserka Aleksandra Krunić napravila je senzaciju i plasirala se u treće kolo US Opena nakon što je savladala Čehinju Barboru Krejčikovu rezultatom 2:6, 6:4, 6:2.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Krejčikova je u duel ušla kao 20. nosilac na turniru i bila je favorit, ali je Aleksandra nakon prvog seta igrala fantastično.
Nije se Krunićeva povukla pred bolje rangiranom protivnicom koja je prošle godine osvojila Rolan Garos već joj je „pokazala zube“ i hrabro krenula u ofanzivu.
Čvrstina je bila prisutna na obe strane, ali je u ključnom trenutku u petom gemu drugog seta Krunićeva iskoristila drugu brejk loptu.
U trećem setu Srpkinja je dopustila protivnici da joj jednom oduzme servis, ali je ona napravila tri brejka i režirala potpuni preokret za plasman u treće kolo.
Sjajna Aleksandra prepoznavala je trenutke kada da izađe na mrežu i neke poene rešavala tako lako, kao da je sa druge strane mreže neka mnogo slabija protivnica.
Krunićeva će na VTA listi biti bolja za 22 pozicije odnosno biće 74. teniserka sveta, a plasman bi mogao još da skoči nakon trećeg kola u kom je čeka ruska teniserka Ljudmila Samsonova.
Ruskinja je savladala prošlogodišnju finalistkinju Lejlu Fernandes rezultatom 6:3, 7:6, a u Njujork je stigla posle osvajanja titula u Klinvlendu i Vašingtonu.
Samsonova je u sjajnoj formi, ali je srpska teniserka prošle godine već pokazala da zna kako da je pobedi tokom kvalifikacija za Rolan Garos.
U konkurenciji ženskog singla veliki uspeh napravila je i Serena Vilijams koja je eliminisala drugu teniserku sveta Anet Kontavejt rezultatom 7:6, 2:6, 6:2.
Proslavljena Amerikanka najavila je da na US Openu igra svoj poslednji turnir u karijeri, ali to joj je očigledno dalo motivaciju da se još uvek ne preda tako lako.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2022
SPORT
Zašto Novak ide u Tel Aviv? Postoji viši cilj, a nije Grend slem
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala