Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin odgovorio: Lavrov je prijatelj Srbije, taj greh mu Zorana Mihajlović ne može oprostiti

© Tanjug / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ANTON ANTANASIJEVICAleksandar Vulin i Sergej Lavrov
Aleksandar Vulin i Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2022
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da ne postoji izjava kojom ruski šef diplomatije Sergej Lavrov zloupotrebljava Srbiju, ali da ima puno prijatelja ministarke Zorane Mihajlović koji u svojim izjavama traže priznanje Kosova.
„Sergej Lavrov je prijatelj Srbije, taj greh mu ne praštaju posebno neki od ministara, ili kako je danas moderno reći ministarki u Vladi Srbije. Lavrov se kritikuje da srpsko neuvođenje sankcija Rusiji tumači kao podršku sukobu u Ukrajini, ali nikako da neko citira njegovu izjavu. Laž se ponavlja i ponavlja i nijedan demanti ili bar zdrav razum nije dovoljan da laž prestane. Čak ni demanti Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije nije dovoljan", navodi Vulin.
Tvrdi da nema izjave Lavrova u kojoj zloupotrebljava Srbiju, ali da ima puno izjava prijatelja ministarke u kojima se traži da Srbija prizna takozvano Kosovo, da se odrekne Republike Srpske ili da Srbija prizna genocid u Srebrenici, da napravi Vladu po meri ambasadora, održi gej paradu uprkos odlukama nadležnih organa.
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović ponovila je danas da je izjava šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova da Srbija time što nije uvela sankcije Rusiji podržava napad te zemlje na Ukrajinu, nije prijateljska i da dodatno otežava položaj Srbije.
Ona je u intervjuu agenciji Beta rekla da pokušaj ruskog zvaničnika da pokaže da Srbija podržava napad na Ukrajinu iako je glasala za rezoluciju UN kojom se invazija osuđuje, stavlja Srbiju u dodatni nelagodni položaj.
"Takvih izjava ima, ali nema ljutitih reakcija ministarke, njen gnev je, ipak, rezervisan samo za prijatelje Srbije", zaključio je Vulin komentarišući navode ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović u kojima je istakla da izjave ministra diplomatije Rusije Lavrova nisu prijateljske i da dodatno otežavaju položaj Srbije po pitanju sukoba u Ukrajini.
Zorana Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
SRBIJA
Neobično saopštenje Zorane Mihajlović protiv Lavrova – nikome nije jasno šta je htela da kaže
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2022
RUSIJA
Moskva se oglasila povodom izjave Zorane Mihajlović o „zloupotrebi odnosa sa Srbijom“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala