- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Moskva: Očekujemo da će međunarodna misija u Zaporoškoj nuklearki okončati ucene Kijeva

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaNapad na Zaporošku nuklearnu elektranu
Napad na Zaporošku nuklearnu elektranu - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2022
Pratite nas
Moskva očekuje da će poseta stručnjaka Međunarodne agencije za atomsku energiju Zaporoškoj nuklearnoj elektrani primorati kijevske vlasti da prekinu nuklearno ucenjivanje, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Očekujemo da će početak posete inspektora Međunarodne agencije za atomsku energiju nuklearki pomoći da se zaustavi težnja vlasti Ukrajine da isprovociraju nuklearnu katastrofu i da će biti okončano to nuklearno ucenjivanje“, rekla je Zaharova novinarima.
Prema njenim rečima, kijevski režim aktivno upotrebljava naoružanje NATO-a u napadima na objekte Zaporoške nuklearke, čije razaranje bi moglo da dovede do nepredvidivih posledica.
„Ukrajinski neonacisti aktivno upotrebljavaju naoružanje NATO-a – artiljeriju velikog kalibra, višecevne raketne bacače, bespilotne letelice – za granatiranje objekata Zaporoške nuklearke, uključujući i objekte čije bi razaranje moglo da dovede do nepredvidivih posledica“, rekla je Zaharova.
Prema njenim rečima, Evropska unija nije nimalo zabrinuta zbog eventualnih posledica napada snaga Kijeva na Zaporošku nuklearku.
„Koliko razumem, Evropska unija je sada zauzeta temom koja je za nju važnija, a to je izdavanje ili neizdavanje viza građanima Rusije. Radijacija, međutim, nema pasoše, nisu joj potrebne vize da pređe granice. Ako se u Zaporoškoj nuklearki nešto dogodi, to neće biti zbog viza, pasoša ili granica. Iz nekog nerazumljivog razloga, međutim, Evropska unija uopšte nije zabrinuta zbog te teme", rekla je Zaharova.
Prema navodima Rojtersa, stručnjaci Međunarodne agencije za atomsku energiju krenuli su iz Kijeva ka Zaporoškoj nuklearnoj elektrani, u kojoj bi trebalo da borave do 3. septembra.
Višecevni bacač raketa Uragan - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Ruska vojska još jednom odbila napad ukrajinske vojske u pravcu Hersona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala