- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Konferencija na Kavkazu: Osuđujemo pokušaj Zapada da krizu na Kosovu iskoristi za antirusku kampanju

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaNovojerusalimski manastir Ruske pravoslavne crkve nakon potpune restauracije u gradu Istri, Moskva.
Novojerusalimski manastir Ruske pravoslavne crkve nakon potpune restauracije u gradu Istri, Moskva. - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2022
Pratite nas
U Vladikavkazu je održana međunarodna konferencija „Međuverski dijalog kao osnova mira na Balkanu“ a u završnoj rezoluciji učesnici su osudili pokušaje Zapada da iskoriste krizu na Kosovu kao povod za antirusku kampanju.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Osuđujemo pokušaje zapadnih zemalja da iskoriste složenu situaciju na Kosovu kao povod za antirusku kampanju i sukobljavanje Rusije i država islamskog sveta. Rusija se zalaže za zaštitu svih tradicionalnih religija, ali je kategorički protiv hegemonije SAD i njihovih satelita koji žele da svom političkom diktatu potčine suverene narode i nametnu im sistem iskrivljenih i, suštinski, satanističkih vrednosti“, navodi se u završnom dokumentu.

Organizatori dvodnevne konferencije (29. i 30. avgusta) su Koordinacioni centar muslimana Severnog Kavkaza i Fond podrške islamske kulture, nauke i obrazovanja.
Učestvovali su predstavnici muslimanskih organizacija RF, RPC i drugih verskih organizacija iz Rusije, kao i gosti iz Srbije, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i drugi.
Svetska islamska liga podržala je konferenciju i inicijativu s ciljem da se prevaziđu problemi na Balkanu.
Predstavnik Lige u Moskvi preneo je učesnicima poruku generalnog sekretara organizacije Mohameda bin Abdelkarima al Ise da je najbolji put za to dijalog na Balkanu s ciljem smanjenja napetosti.
Hram svih religija u Kazanju - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
RUSIJA
Veliki međureligiozni dijalog u Vladikavkazu okuplja više od 100 učesnika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala