- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Veliki međureligiozni dijalog u Vladikavkazu okuplja više od 100 učesnika

© Foto : khanovtemple.ruHram svih religija u Kazanju
Hram svih religija u Kazanju - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
Pratite nas
Više od 100 predstavnika raznih religija okupiće se u Vladikavkazu na međunarodnoj naučnoj konferenciji „Međureligiozni dijalog kao osnova mira na Balkanu“ 29. i 30. avgusta, saopštio je muftija Severne Osetije Hadžimurat Gacalov.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Konferenciju organizuje Koordinacioni centar muslimana Severnog Kavkaza u saradnji s Fondom za podršku islamske kulture, nauke i obrazovanja.
„Ovo je prvi put da se održava tako masovan događaj u republici. Na konferenciji će učestvovati više od 100 predstavnika raznih konfesija. Očekuje se da će preko onlajn veze nastupiti generalni sekretar Svetske islamske lige Muhamed Abdul Karim el Isa, predstavnik uprave Svetskog saveta muslimanskih zajednica Ali Rašid el Nuajmi, srpski muftija Mustafa Jusufspahić i drugi“, rekao je Gacalov.
Na konferenciji je planirano da se razmotre pitanja o ulozi religioznih organizacija i o značaju državno-religiozne saradnje u sprečavanju eskalacije krize među kosovskim Albancima i Srbima. Na okruglim stolovima će biti reči o nedopustivosti destruktivnog korišćenja religioznog i nacionalnog faktora u postizanju geopolitičkih interesa Zapada, naveli su organizatori.
Planirano je razmatranje konkretnih inicijativa, usmerenih na deeskalaciju sukoba na Balkanu i minimalizaciju sličnih sukoba u drugim regionima sveta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala