- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bela kuća: G7 razmatraju mogućnost ograničenja cena ruske nafte

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaNaftne pumpe u Tatarstanu
Naftne pumpe u Tatarstanu - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2022
Pratite nas
Ministri finansija zemalja članica „Velike sedmorke“ (G7) će 2. septembra razmotriti inicijativu da se ograniči cena ruske nafte, izjavio je portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost SAD Džon Kirbi.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„To je ono što će se razmatrati ove nedelje na sastanku ministara finansija G7 koji će biti održan u petak“, rekao je Kirbi.

Prema njegovim rečima, Sjedinjene Američke Države preduzimaju odlučne mere kako bi se zabranio uvoz ruske nafte. I saveznici SAD su takođe objavili da imaju planove da smanje uvoz ruskih energenata.

„Smatramo, da bi ograničenje cena ruske nafte bio najefikasniji način da se nanese snažan udarac profitu predsednika Rusije Vladimira Putina“, istakao je predstavnik američke administracije.

Ranije je zajedničkom saopštenju ministara energetike zemalja „Velike sedmorke“ saopšteno da aktuelna kriza na energetskom tržištu pokazuje potrebu i mogućnost smanjenja zavisnosti Evropske unije od ruskih energenata, a da je napredak u toj oblasti je moguć do kraja godine.
Naftna paltforma - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2022
RUSIJA
Blumberg „otkriva“ plan Rusije za suprotstavljanje naftnoj politici G7
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala