Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Dangubić za Sputnjik: Srbija ima momke koji su spremni na sve

© Sputnik / Lola ĐorđevićNemanja Dangubić
Nemanja Dangubić  - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2022
Pratite nas
Nemanja Dangubić, srpski košarkaš, bio je član reprezentacije tokom kvalifikacionih prozora, a Evropsko prvenstvo će pratiti kao navijač. Za Sputnjik sport je rekao da ekipi mnogo znači što lider tima Nikola Jokić igra konstantno dobro tokom celog pripremnog perioda, kao i da je grupa igrača koju ima selektor Svetislav Pešić spremna na sve scenarije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Dangubić je bio jedan od gostiju na otvaranju košarkaškog terena posvećenom kapitenu srpskog tima Vladimiru Lučiću, sa kojim je igrao i u reprezentaciji, ali i u minhenskom Bajernu.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
„Baš mi je drago što je dobio teren, zaslužio je to partijama u reprezentaciji i generalno u karijeri i klubovima. Sigurno je da mnoga deca žele da budu kao on, drago mi je zbog njega, on je vrhunski čovek. Kao kapiten mi je mnogo pomogao, to je bila moja prva godina u inostranstvu. Imao je pristup prema meni kao prema mlađem bratu. I dalje smo u kontaktu, čujemo se, družimo se, meni je mnogo značilo da imam njega uz sebe“, rekao je Dangubić.
Doskorašnji košarkaš Partizana kaže da Srbija ima dobar tim, kao i da se vidi da Nikola Jokić ima veliki motiv.
„Imamo dobar tim. Iskoristili smo ove utakmice da se spremimo, videli smo da i kada ne igramo dobro da možemo da pobedimo. Videćemo kojih 12 igrača će ići, jaka je konkurencija na svim pozicijama, vidim da su momci spremni da igraju, da budu deo tima. Jokić je u odnosu na prethodne godine stabilniji, spremniji u igri za reprezentaciju i ima veliki motiv. Vidimo na pripremnim utakmicama da igra konstantno dobro i to mnogo znači ekipi, ali mislim da uspeh donosi tim i da će svako morati da doprinese i da bude podređen ekipi. Zasad mi se sviđa kako izgledamo, sviđa mi se i atmosfera“.
Dangubić odlično zna ekipu, samim tim vidi i atmosferu za koju su najvažniji lideri, njegovi bivši saigrači iz Mege Jokić i Vasilije Micić.
„Sigurno je da su drugačiji, odrasli su ljudi, mi smo imali po 18, 19 godina kada smo igrali zajedno, bili smo na počecima... Vidim ih sada kao zrele igrače, zrele ljude i jako sam ponosan na njih“, zaključio je Dangubić.
Što se tiče Evropskog prvenstva, Dangubić je oprezan, ali ističe da je naš tim spreman na sve.
„Turnirski sistem je uvek nezgodan, možeš dobro da odigraš grupu, a u nokaut fazi dođe loš dan i izgubiš... Nadam se da neće tako da se desi, mislim da mnogo reprezentacija može da iznenadi zbog sistema, ali je na našoj strani kvalitet, tu je iskustvo, vodeći igrači su vodeći i u svojim klubovima. Imamo momke koji mogu da odgovore na sve moguće scenarije“, zaključio je Dangubić za Sputnjik.
Srbija i Turska - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2022
Evrobasket 2022
Evrobasket uz Sputnjik sport!
Nemanja Nedović - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
Evrobasket 2022
Nedović za Sputnjik: Bio sam šokiran Jokićem – povreda je iza mene!
Vladimir Lučić - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2022
Evrobasket 2022
Lučić za Sputnjik: Kapitenska traka Srbije – za ponos i zahvalnost!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala