- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanci nisu zaboravili velikog Šoleta: „Bio si mi drugi otac“ /foto/

© Foto: FK PartizanMilutin Šoškić, Partizan
Milutin Šoškić, Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2022
Pratite nas
Veliki broj bivših reprezentativaca Sjedinjenih Američkih Država oprostio se od legendarnog golmana Partizana Milutina Šoškića koji nas je napustio u subotu u 85. godini života. Legendarni Šole ostavio je dubok trag u Americi, gde je radio kao pomoćnik Bori Milutinoviću kada su vodili SAD do osmine finala na Mundijalu 1994. godine.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Šoškić koji je bio član najuspešnije generacije Partizana koja je igrala Kup šampiona 1966. godine, bio je „desna ruka“ velikom Bori Milutinoviću i radio je sa golmanima Sjedinjenih Američkih Država.
Od Šoškića su se putem društvenih mreža oprostili Aleksi Lalas i golman Toni Meola, dvojac koji je sarađivao sa velikim Šoletom 1994. godine.
„Zanemeo sam kada sam čuo da je preminuo Milutin Šoškić. Zauvek ćeš biti upamćen, ne samo kao trener golmana mnogima od nas, već i kao sjajan suprug, tata i mentor. Da ne spominjem da bi za mene bio drugi otac. Nedostajaćeš... Hvala ti Šole i počivaj u miru“, glasio je emotivan oproštaj Tonija Meole na društvenim mrežama.
Upravo je Meola bio član selekcije SAD koja je napravila veliki uspeh na Mundijalu održanom u toj zemlji 1994. godine, kada su se pod komandom Milutinovića i Šoškića Amerikanci domogli osmine finala.
Od Šoškića se oprostio i Aleksi Lalas.
„Šole je već bio legenda kada je stigao u Ameriku kao trener 1993. godine. Uticao je na generaciju američkih igrača. Ljubazan, inspirativan i drag čovek. Hvala prijatelju. Počivaj u Miru“, napisao je Lalas.
 Fudbalerka Jelena Čanković  - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
SPORT
Driblala dečake pa završila na vrhu – Jelena je ostvarila transfer karijere!
Kalifa Umar - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
SPORT
Zvezda u danu dovela dvojicu napadača s poznatim prezimenima
Entoni Kalik, Gorica - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
SPORT
Burno u Splitu – tetovaža kao pozivnica i moguća žestoka kazna
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala