- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Driblala dečake pa završila na vrhu – Jelena je ostvarila transfer karijere!

© Sputnik / Lola Đorđević Fudbalerka Jelena Čanković
 Fudbalerka Jelena Čanković  - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
Pratite nas
Beograđanka Jelena Čanković (27) postaće prva igračica sa ovih prostora koja će zaigrati fudbal na Ostrvu. U jednom od najvećih transfera u istoriji našeg ženskog fudbala, zvanično najbolja igračica Srbije, dobitnica Zlatne lopte FSS, potpisala je ugovor sa londonskim Čelsijem.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Ronaldinja“, kako je saigračice iz milošte zovu, seli se na Ostrvo posle sjajnih igara u Švedskoj, u dresu Rozengarda, ali i u dresu reprezentacije Srbije.
„Uzbuđena sam što ću igrati za Čelsi. Lep je osećaj postati deo kluba koji gaji izuzetnu pobedničku kulturu i ima velike igrače. Jedva čekam da istrčim pred naše navijače i počnem da igram“, rekla je Jelena na promociji.
A da će napraviti veliku karijeru i postati kvalitetna fudbalerka bilo je jasno još dok je Jelena bila devojčica. Već tada je driblala starije dečake od sebe i pokazala da će biti vrhunska igračica.
Jelenin potpis za klub iz Londona predstavlja i priznanje za ženski fudbal u Srbiji koji se nalazi u velikoj ekspanziji, a potvrda svega su sjajni rezultati najbolje reprezentacije na putu do Svetskog prvenstva u Australiji i Novom Zelandu.
Jelena Čanković je osvajala titule gde god da je igrala, u Srbiji (Spartak Subotica), Španiji (Barselona), Mađarskoj (Ferencvaroš).
Proglašavana je za najbolju igračicu u Srbiji i Mađarskoj, u Švedskoj je bila igračica sa najviše asistencija, a prelazak u klub gde su u muškoj konkurenciji veliki trag ostavili Branislav Ivanović i Nemanja Matić, predstavlja definitivno krunu jedne velike karijere.
„Jelena je top talenat koji se jako dobro razvio u Švedskoj. Pratili smo je neko vreme i apsolutno smo oduševljeni što je prihvatila našu ponudu. Mislim da je njenakreativnost na sredini terena nešto što fali našem timu, mislim da će biti sjajno pojačanje“, smatra Ema Hejs, trener ženskog tima Čelsija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala