- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Burno u Splitu – tetovaža kao pozivnica i moguća žestoka kazna

© Foto: Skinšot/You Tube/Vitas Ibiza MalesEntoni Kalik, Gorica
Entoni Kalik, Gorica - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
Pratite nas
Entoni Kalik (24), najbolji igrač Gorice, iznenada nije nastupio na gostovanju Slavenu u šestom kolu HNL-a. Njegov izostanak podigao je veliku prašinu u komšiluku, a Hajduku preti suspenzija FIFA zbog neovlašećnih pregovora.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Trener Samir Toplak objasnio je izostanak Kalika sledećim rečima:
„Odluka kluba je da Kalik ne igra jer nije psihički spreman za utakmice."
To je zvanično. A nezvanično, Gorica je suspendovala Australijanca jer je tokom nedelje odbio da trenira ogorčen što klub nije prihvatio Hajdukovu ponudu za njega.
Kalik je deklarisani navijač Hajduka, s tetoviranim grbom tog kluba, čiji je član bio do početka 2020, kada je prešao u Goricu. Tamo igra sjajno, zbog čega mu se u dve i po godine na Transfermarktu vrednost povećala za šest puta.
Sada Hajduk želi da ga vrati, što je dakle i želja fudbalera, ali s Poljuda su za njega poslali ponudu za koju Gorica smatra da je daleko ispod vrijednosti njenog veziste.
To je rezultiralo Kalikovim ogorčenjem, ali i, čini se, daleko ozbiljnijom situacijom.
Takođe nezvanično, Gorica razmišlja o tome da Hajduk prijavi HNS-u zbog kršenja pravilnika FIFA jer su Splićani navodno izravno kontaktirali Kalika i njegovog agenta, a interes za njega nisu prvo pismeno izrazili klubu.
Inače, zaobilaženje kluba koji je poslodavac igraču u pregovorima je strogo zabranjeno. Tačnije, pravilnik FIFA dopušta to samo kada je igrač u poslednjih šest meseci ugovora sa svojim klubom.
Ugovor između Gorice i Kalika važi do leta 2023, dakle, jasno je da Hajduk u tom slučaju ne može da priđe igraču bez blagoslova Gorice.
Ako Gorica doista bude tužila Hajduk, onda mora i da dokaže da je taj klub pokušao da zaobiđe Kalikovog poslodavca. Ako ima dokaze za to, Hajduk bi mogao biti kažnjen zabranom transfera na najmanje godinu dana.
Gledajte emisiju Miljanov korner
Dejan Joveljić - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2022
SPORT
Amerika bi trebalo da nauči šta je „špricer“ /video/
Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2022
SPORT
Kostić: Vlahović mi je rekao da bi voleo da igramo zajedno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala