- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dok su mu zatvarali vrata, Novak je drugima otvarao prozor u svet

© Sputnik / Aleksandar MilačićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2022
Pratite nas
Dok je čekao zvaničnu odluku o tome da neće moći da igra na US Openu, Novak Đoković nije sedeo „skrštenih ruku“ već je tražio način kako da pomogne kolegama koji su u još težoj poziciji. Zajedno sa Bilom Akmanom koji je uložio u PTPA Novak je sakupio 26 miliona za pomoć teniserima.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Koliko puta ste kao opis za karakter Novaka Đokovića čuli rečenicu „Veliki u pobedi, još veći u porazu“?
Dok se iz Amerike spremalo konačno „Ne“ koje je značilo da će Novaku biti uskraćena borba za još jednu Grend slem titulu, srpski teniser bavio se time kako da pomogne kolegama i uspeo da organizuje novi projekat.
Asocijacija PTPA koju je Đoković osnovao sa Vasekom Pospišilom sakupila je 26 miliona dolara koje će uložiti u projekat koji za cilj ima da pomogne slabije rangiranim teniserima i teniserkama.
Kako bi se prikupila tako velika suma novca pomogao je Bil Akman, američki milijarder koji stoji ispred kompanije „Peršing Skver Kapital Menadžment“.
Akman je sa Ahmadom Nasarom, bivšim NFL igračem uložio novac u projekat PTPA čime su i oni postali deo Novakove organizacije, a to nije važno samo zbog trenutnog projekta već i budućih ideja u kojima će očigledno Akman hteti da bude partner i sponzor.
„PTPA pokreće novu marketinšku ideju koja nosi naziv „Viner Alijans“ i njen cilj biće da maksimalno iskoristi marketing i poveća šanse za zaradu igračima i njihovim agentima van terena. Nasar i Akman biće zaduženi za taj projekat, dok su u Upravnom odboru i Kristina Frensis koja radi u kompaniji legendarnog NBA asa Medžika Džonsona kao i osnivači kompanije „Prism“ Džej Park i Muhamed Mian“, piše u saopštenju organizacije.
Pospišil koji je od početka razvijao ideju pomoći teniserima sa Novakom objasnio je da je izuzetno zadovoljan zbog nove saradnje.
„Nasar je savršen čovek za ovu ulogu, donosi nam mnogo iskustva, radio je sa raznim sportistima u različitim sportovima. Nastavljamo da gradimo našu bazu liderstva, znamo svi koliko je Ahmad uradio na polju marketinga i koliko je uspeha imao u prošlosti. Igrači traže nezavistan glas i mesto za stolom, a putem ovog projekta stvorićemo resurse koji će praviti razliku u životima igrača na mnoge način“, uveren je Pospišil.
PTPA otpočeće i novu vrste platforme koja će teniserima omogućiti popuste za grupnu kupovinu u toku putovanja.
Popusti će se odnositi na smeštaj, hranu, osiguranje pa čak i savete advokata, savetnike za odnose sa medijima.
Novak je izgubio bitku za US Open, ali volja za time da pomogne kod srpskog asa ne može da nestane čak i u ne tako svetlim trenucima njegove karijere.
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2022
SPORT
Ruskinja ne želi da ćuti sistemu – „Nije pošteno, ne osećam se kao šampionka Vimbldona“
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2022
SPORT
Amerika nije otvorila vrata Novaku, ali jedan drugi Srbin blista u SAD /video/
Novak Đoković i Rafael Nadal pred polufinale Rolan Garosa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
SPORT
Nadal progovorio o Novaku i US Openu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala