- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal progovorio o Novaku i US Openu

© AP Photo / Michel EulerNovak Đoković i Rafael Nadal pred polufinale Rolan Garosa 2021.
Novak Đoković i Rafael Nadal pred polufinale Rolan Garosa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
Pratite nas
Španski teniser Rafael Nadal prokomentarisao je trenutnu situaciju oko Novaka Đokovića i to što srpski teniser neće igrati na US Openu. I to je učinio na svoj poznat, diplomatski način, ali treba reći da je više puta istakao da mu je žao što Srbin neće igrati.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Nadal će u Njujorku imati priliku da stigne do svog 23. trofeja na grend slem turnirima i tako ponovo pobegne Đokoviću na dva trofeja više.
„Na neki način znamo da Novak neće igrati neko vreme ako se ništa ne menja u smislu pravila, zar ne? Znamo to od pre nekoliko meseci. Iz moje lične perspektive, to su veoma tužne vesti. Šteta je kada najbolji igrači sveta ne mogu igrati turnir zbog povreda ili iz nekog drugog razloga. U ovom slučaju, ne imati jednog od najboljih igrača u istoriji na žrebu Grend slema je važan izostanak, zar ne? Kao što sam rekao, teško je za navijače, teško je za turnir. Prema mom mišljenju, teško je i za igrače takođe, zato što hoćemo da imamo najbolje moguće takmičenje", rekao je Nadal.
On je zatim dodao da je sport veći od bilo kog igrača i da život ide dalje.
„Sa druge strane, ponavljam ono što sam rekao nekoliko puta: sport je u neku ruku veći od bilo kog igrača. Ja sam propustio mnogo važnih događaja u mojoj teniskoj karijeri zbog povrede, bez ikakve sumnje. Prošle godine nisam bio ovde. Takmičenje se nastavlja. Teniski svet ide napred. Iako nije dobra vest za sve, tenis će se nastaviti posle mene, posle Novaka, posle Rodžera. Svake godine će biti slem šampion. Bez sumnje, Novak je jedan od najbitnijih igrača u poslednjih 20 godina, istorija našeg sporta. Lično mi ga je žao što mu nije dozvoljeno da putuje ovde".
Novak Đoković i Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
SPORT
„Đokoviću ne daju da igra, trka za najvećeg u istoriji nema smisla“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala