- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Đokoviću ne daju da igra, trka za najvećeg u istoriji nema smisla“

© AP Photo / Alastair GrantNovak Đoković i Vimbldon
Novak Đoković i Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
Pratite nas
Analitičar Eurosporta i nekadašnji teniser Mats Vilander izjavio je da je trka za najboljeg tenisera svih vremena (GOAT) obesmišljena jer najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću nije dozvoljeno da igra.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Đoković je početkom godine deportovan iz Australije i nije nastupio na Australijan openu, a neće ga biti ni u Njujorku na predstojećem Ju-Es openu zbog toga što mu vlada SAD ne dozvoljava da uđe u zemlju jer nije vakcinisan.
„Cela ova saga oko Rafe, Novaka i Rodžera u trci za najboljeg svih vremena (GOAT), posle svega što se dešava Đokoviću, postaje irelevantna jer njemu ne dozvoljavaju da igra", izjavio je Vilander na Eurosportu.
Šveđanin, koji je u karijeri osvojio sedam grend slem trofeja, smatra da će se ubuduće pričati o eri tri dominantna tenisera koja su igrala u isto vreme, a to su Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković.
„Ubuduće ćemo da pričamo o najvećoj eri sa trojicom najvećih igrača svih vremena, koji su igrali u isto vreme. Mislim da ćemo ih po tome pamtiti", rekao je Vilander.
Španac Rafael Nadal osvojio je 22 grend slem titule, Novak Đoković ima jednu manje (21), a Rodžer Federer, čija je karijera praktično gotova, 20 najvažnijih teniskih trofeja.
Novak Đoković i Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
SPORT
US open se pravda zbog Novaka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala