- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milačić: Treba da sednemo za pregovarački sto, dijalog odbijaju SNP i URA

© Foto : Jutjub/Skupština Crne GoreMarko Milačić
Marko Milačić - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
Pratite nas
Lider Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je sve političke subjekte koji su pobedili na izborima 30. avgusta 2020. godine da sednu za pregovarački sto, „jer su građani važniji od svega“, te da se „ekskurzija u konceptu manjinske vlade završi“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Milačić je rekao da posle smene vlade Dritana Abazovića nije pokrenut nikakav dijalog, jer to „odbijaju kolege iz URA i SNP“.
„Ovo je idealna prilika da se vratimo 30. avgustu. Očigledno da je nekome i danas, nakon pada vlade, milija tehnička vlada izglasana sa DPS-om, fotelje u koje su pojedini došli nakon sporazuma sa Milom Đukanovićem, nego stolice za stolom 30. avgusta“, rekao je Milačić.
Izbori su, kaže on, uvek rešenje.
„Ali zašto ne bismo napravili još jedan napor zbog građana koji danas govore da se treba vratiti 30. avgustu uprkos svemu“, ističe Milačić.
Na pitanje je li to moguće nakon međusobnih optužbi koalicionih partnera, odgovara: „Mislim da je moguće ako to žele GP URA i SNP“.
Milačić konstatuje da se nastavlja koalicija s DPS-om, budući „da smo juče imali imenovanje jednog od visokih funkcionera protiv kojeg su pokrenute krivične prijave, a koji je postavljen na čelo Barske plovidbe“ i poziva da se sa tim prekine.
„Idealno bi bilo kad bi se sve partije samostalno izmerile na izborima. To je lekovito, budući da je mnogo partija s velikim brojem mandata, a da se nikad nisu izmerile ni na državnom, ni na lokalnom nivou“, dodaje Milačić.
Za izbore kaže da su uvek najčistije rešenje i da će „rešiti haos nastao izdajom kad je koncipirana tzv. manjinska vlada, a u suštini vlada DPS-a, SNP-a, GP URA, SDP-a i nekih drugih partija“
Kad je reč o načinu na koji će nastupiti na narednim izborima, Milačić kaže da nemaju problem sa samostalnim izlaskom niti na lokalu, niti na vanrednim parlamentarnim izborima. O svemu će, ipak, kaže on, odlučivati organi partija.
„Imamo dobre odnose s onim strukturama koje su ostale verne 30. avgustu“, kazao je Milačić.
Predsednik Prave Crne Gore kaže da su građani Crne Gore garant Temeljnog ugovora sa SPC.
„Prava Crna Gora nije obarala ovu vladu zbog Temeljnog ugovora, već uprkos Temeljnom ugovoru“, kazao je Milačić.
Komentarisao je i inicijativu za smenu predsednice Skupštine Crne Gore Danijele Đurović, na sednici 2. septembra.
„Nadam se da niko neće povući potpis s te inicijative, s obzirom na njeno konstantno antiustavno, antiproceduralno i antizakonsko delovanje“, kaže Milačić za RTCG.
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
REGION
Crna Gora vaga – izbori ili nova vlada, šta ako mandatar bude iz NVO sektora
Zasedanje Skupštine Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2022
REGION
Crna Gora: Nova vlada ne bi izdržala ni sto dana, najizvesniji izbori
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala