- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Evropa osuđena na glad i izolaciju: Vašington ne preza ni od čega samo da sačuva vlast

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2022
Pratite nas
Vašington je spreman da učini sve kako bi zadržao vlast nad svetom, žrtvujući dobrobit evropskih građana i ekonomije, izjavio je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Vašington je osudio Evropu na glad, hladnoću i izolaciju. Cena gasa u Sjedinjenim Američkim Državama trenutno iznosi 333 dolara za hiljadu kubnih metara. Sam Vašington ga prodaje Evropi 7, 3 puta skuplje, čineći ekonomiju Evropske unije nekonkurentnom. Inflacija je već dostigla rekordnu vrednost za evrozonu od 8,9 odsto. Vašington je spreman na sve kako bi zdržao vlast nad svetom, žrtvujući za to dobrobit građana i ekonomije evropskih zemalja“, napisao je Volodin na svom Telegram kanalu.

On je istakao da velike vrućine koje su pogodile Evropu snažno utiču na poljoprivredu. Žetva je 20 odsto manja u poređenju sa prošlogodišnjom. Pored toga, primetan je deficit električne energije, a njena vrednost porasla je šest puta za godinu dana.

„Odluke evropskih država da odbace ruske energente, raskinu ekonomsku saradnju sa našom zemljom i zabrane ulazak ruskim državljanima donete su pod pritiskom SAD. Sprovodioci njihove politike u Evropi su Engleska, koja je istupila iz EU i zemlje kojima je od suvereniteta ostalo samo ime: Litvanija, Letonija, Estonija, Ukrajina. Toj rusofobičnoj koaliciji, u nadi da će dobiti američku pomoć, priključile su se Poljska, Češka i Finska“, zaključio je on.

Antiruske sankcije Zapada

Kao odgovor na specijalnu vojnu operaciju Rusije u Ukrajini, zapadne zemlje počele su da uvode nove antiruske sankcije. Zamrznuta je ruska imovina vredna stotine milijardi dolara, a Evropska unija je već usvojila sedam paketa restriktivnih mera, uključujući embargo na ugalj i naftu. Sve se to već preokrenulo u probleme za sam Zapad, izazivajući nagli porast inflacije i cena hrane i goriva.
Kako je istakao predsednik Rusije Vladimir Putin, politika obuzdavanja i slabljenja Rusije je dugoročna strategija zapadnih zemalja, ali su sankcije zadale težak udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji.
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
RUSIJA
Medvedev: Hladni stanovi i prazne police su sumanuta demokratija
Šporet na gas - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2022
RUSIJA
Nemački regulator: Bez ruskog gasa nećemo preživeti duže od dva i po meseca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala