- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Hladni stanovi i prazne police su sumanuta demokratija

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
Pratite nas
Rusija bi želela da vidi ne samo tiho nezadovoljstvo građana Evropske unije zbog postupaka njihovih vlada, već i pozivanje na odgovornost „za očiglednu glupost“, izjavio je Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti RF.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

On je na svom Telegram kanalu napisao da Moskva u odnosima sa Zapadom želi mirnu saradnju, trgovinu i „druge stvari koje su normalne za sve“.
„Ne zatvaramo se ni od koga, podržavamo sve zdrave predloge. Istina, želeli bismo da vidimo ne samo kako Evropljani iskazuju tiho nezadovoljstvo zbog postupaka njihovih Vlada, već i da kažu nešto konkretno. Na primer, da ih pozovu na odgovornost, kažnjavajući ih za očiglednu glupost. Pogotovo, ukoliko su ‘cena evropske demokratije’ hladni stanovi i prazne police u frižiderima, to je ‘demokratija’ za sumanute“, ocenio je on.
Medvedev je podsetio da su četiri vlade u Evropi u kratkom roku već podnela ostavke i naglasio da to očigledno nije kraj.
On je takođe istakao da od tri četvrtine do 90 odsto građana Evropske unije ne žele da učestvuju u vojnim dejstvima na strani Kijeva. Političar je dodao i da više od polovine stanovnika EU, a u nekim zemljama i dve trećine, nije spremno da podrži antiruske sankcije.
Medvedev je zaključio da se vlade evropskih zemalja utrkuju ko će sa surovije govoriti o želji za prekidom odnosa sa Rusijom, ali obični građani nisu izgubili zdrav razum.

Antiruske sankcije Zapada

Kao odgovor na specijalnu vojnu operaciju Rusije u Ukrajini, zapadne zemlje počele su da uvode nove antiruske sankcije. Zamrznuta je ruska imovina vredna stotine milijardi dolara, a Evropska unija je već usvojila sedam paketa restriktivnih mera, uključujući embargo na ugalj i naftu. Sve se to već preokrenulo u probleme za sam Zapad, izazivajući nagli porast inflacije i cena hrane i goriva.
Kako je istakao predsednik Rusije Vladimir Putin, politika obuzdavanja i slabljenja Rusije je dugoročna strategija zapadnih zemalja, ali su sankcije zadale težak udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji.
Šporet na gas - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2022
RUSIJA
Nemački regulator: Bez ruskog gasa nećemo preživeti duže od dva i po meseca
Rublja i dolar - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2022
SVET
Zašto Zapad strada od sopstvenog oružja za ekonomsko uništenje /video/
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2022
RUSIJA
Medvedev: „Pukla ljubav“ Evropljana i Ukrajinaca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala