- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ljubljana je videla šampionski zagrljaj /video/

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
Pratite nas
Srbija i Slovenija odigrale su prijateljski meč (97:92) u Ljubljani, a u dvorani stožice na parketu se pojavio i veliki šampion Novak Đoković koji se srdačno pozdravio s asom "zmajčeka" i košarkašem Dalas Maveriksa Lukom Dončićem. Njihov susret obeležio je srdačan zagrljaj i aplauz u dvorani Stožice.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Novak Đoković uživao je sa ocem Srđanom u spektakularnom meču i reprizi finala Evrobasketa iz 2017. godine, a ponovo su kao pobednici izašli Slovenci, nakon produžetka rezultatom 97:92.
Ipak, Novak je s osmehom izašao na parket posle poslednjeg sudijskog zvižduka i srdačno se pozdravio sa prvom zvezdom i novim liderom Slovenije - Lukom Dončićem.
Kratko su proćaskali, ismejali se, dvojica velikih šampiona i na kraju je pao zagrljaj, što su ovekovečili brojni prisutni fotoreporteri, a snimam je ekspresno završio na društvenim mrežama, gde je posao apsolutni hit.
I zvaničan Tviter nalog Košarkaškog saveza Slovenije, okačio je pomenuti video na kojem su dva istinska šampiona.
Novak Đoković trenutno čeka dobre vesti iz Amerike, gde postoje jaki nagoveštaji da bi mogao da mu bude obezbeđenje ulazak u SAD kao nevakcinisanom strancu, dok se Dončić sa Slovencima sprema za Evrobasket, gde su jedni od favorita za osvajanje zlatne medalje, koju su osvojili 2017. na EP.
Dončić je u trijumfu nad Srbijom ubacio čak 34 poena, imao je još devet asistencija i šest skokova za 34 minuta i 40 sekundi provedenih u igri.
S druge strane, najbolji u taboru Srbije bio je Nikola Jokić sa 26 poena uz 12 skokova, dok je Vasilije Micić brojao do 17 poena, uz pet skokova i osam asistencija.
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
SPORT
Pešić u jednoj rečenici objasnio razliku između Srbije i Slovenije: Oni kao da su iz iste ulice...
Nikola Jokić, Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
SPORT
Srbija je konačno „dobila“ Jokića – MVP je „proključao“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala