- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija je konačno „dobila“ Jokića – MVP je „proključao“ /video/

© Foto: KSSNikola Jokić, Srbija
Nikola Jokić, Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
Pratite nas
Srbija je izgubila posle drame i produžetka u dvorani Stožice od Slovenije rezultatom 97:92, ali je dobila Nikolu Jokića. Konačno je as Denvera i dvostruki uzastopni MVP NBA lige pokazao emociju kada je "ključalo" na parketu i razmenio je mišljenje sa saigračem Dejanom Davidovcem.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Na taj način bilo je jasno da je Jokiću stalo i da to više ne krije i da nema pardona da to i pokaže. Tako se pri zaostatku Srbije od dva poena razlike 94:92 obratio starijem Dejanu Davidovcu, očigledno mu stavljajući na znanje da je nešto pogrešno urađeno.
Nije bivši košarkaš Crvene zvezde, sada član CSKA iz Moskve prećutao, već je ušao u raspravu sa Jokiće, ali je svima postalo jasno da je Jokić spreman da preuzme ulogu lidera na parketu, što se od njega i očekuje posle svega onoga što konstantno radi na parketima širom Amerike u najjačoj ligi na svetu.
Jokić je pokazao emociju i Srbija od toga može samo da ima korist u budućnosti, a sitne čarke između Jokića i Davidovca zbog jednog pogrešnog napada ili olako primljenog koša će se brzo zaboraviti.
Što se tiče Jokićevog učinka, susret u Ljubljani okončao je sa 26 poena, imao je 12 skokova i šest asistencija, pa je jasno da će se igra Srbije vrteti oko njega u predstojećim mečevima i na Evrobasketu, što je potpuno logična stvar.
Mogli su Srbija i Jokić i bolje da prođu u Stožicama, ali su arbitri, inače Slovenci, u nekoliko navrata demonstrirali domaćinsko suđenje, pogotovo u situacijama kada su u glavnim ulogama bili Nikola Jokić i njegov imenjak Kalinić.
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
SPORT
Pešić u jednoj rečenici objasnio razliku između Srbije i Slovenije: Oni kao da su iz iste ulice...
Patrijarh Porfirije, KSS - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2022
SPORT
Patrijarh Porfirije na treningu srpskih košarkaša
Luka Dončić u dresu Slovenije - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2022
SPORT
Dončić moćan, Srbija poklekla u produžetku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala