- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pešić u jednoj rečenici objasnio razliku između Srbije i Slovenije: Oni kao da su iz iste ulice...

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICSvetislav Pešić
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
Pratite nas
Košarkaši Srbije pali su u Ljubljani posle produžetka pred Slovencima (97:92), a selektor Orlova Svetislav Pešić objasnio je da je razlika u tome što Slovenci na parketu deluju kao da su iz iste ulice.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Bio je ovo pravi spektakl, puna dvorana, korektno navijanje. Obe ekipe su u ovom trenutku dale apsolutni maksimum, bilo je tu i puno dobrih stvari sa obe strane, rekao je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić posle poraza od Slovenije (97:92 posle produžetka) u pripremnom meču u Ljubljani.
Iskusni strateg koji se nedavno zahvalio doskorašnjem kapitenu Milošu Teodosiću je dodao da je najveća razlika između Srbije i Slovenije što njegova selekcija nije toliko dugo na okupu.
„Ova ekipa nije bila zajedno, a u Sloveniji kao da su svi iz iste ulice. Mi smo prvi put ovako na okupu. Biće nam potrebno malo vremena, radili smo sjajno, iskoristićemo dve utakmice na Superkupu u Hamburgu za ono što nas čeka protiv Grčke u Beogradu, zatim i Turske u Istanbulu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Teško je igrati protiv Slovenije jer je to ekipa koja igra uglavnom sa četiri otvorena igrača, sa izuzetno dobrim šuterima, pa čak i Tobi koji je Amerikanac. Zatvoriti sve te „rupe“ u odbrani nije lako, mislim da smo to dobro radili, ali te onda to košta u nogama da nemaš u napadu dovoljno snage", izjavio je Pešić.
Spektakl u dvorani Stožice očekivano je protekao u dominaciji dvojice NBA asova - Luke Donćića (34 poena i devet asistencija) i Nikole Jokića (26 poena, 12 skokova).
Ipak, Pešić nije zabrinut zbog tesnog poraza.
„Mi nemamo dovoljno još uvek te, što se kaže, igračke kondicije, promašili smo neke penale, otvorene šuteve, ali ja sam tu apsolutno miran jer znam da će to naši igrači da pogode čim dođemo u naš ritam utakmica. Malo nam nedostaje i svežine, jer smo puno trenirali. Čestitke Sloveniji, treneru i igračima, na fantastičnoj organizaciji utakmice i, naravno, želim Sloveniji sve najbolje na predstojećim utakmicama“, zaključio je selektor Srbije Svetislav Pešić.
Luka Dončić u dresu Slovenije - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2022
SPORT
Dončić moćan, Srbija poklekla u produžetku
Patrijarh Porfirije, KSS - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2022
SPORT
Patrijarh Porfirije na treningu srpskih košarkaša
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala