- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda je pobila čuvenu teoriju – napad nije najbolja odbrana

© Foto : FK Crvena zvezdaZvezda plavi dres
Zvezda plavi dres - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
Pratite nas
Crvena zvezda izašla je kao gubitnik u rolerkosteru u Haifi u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona sa Makabijem - 3:2. Crveno-beli su gubili, pa su preokrenuli, da bi na kraju pognute glave napustili teren. Izašli su visoko crveno-beli, pokušali da napadnu, ali im se na kraju to obilo o glavu, pa će konačna odluka o LŠ pasti na Marakani.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Šta je pokazao meč Crvene zvezde i Makabi Haife na „Semi Ofer“ stadionu? Tim Dejana Stanković je do dvoboja u Haifi imao veličanstvenih sedam od sedam u svim takmičenjima uz zastrašujuću gol razliku 28:1.
Ali, to je bilo jasno i prosečnom poznavaocu fudbala da Zvezda nije imala ozbiljan takmičarski meč i dostojnog rivala.
Sada se konačno pojavio neko ko može da se nosi sa njom, da joj odgovori, da je napadne, zada udarac i ugrozi.
Dejan Stanković delovao je smireno i samouvereno posle poraza.
„Teška je bila utakmica, zahtevna, pričao sam o tome i pre meča. Ne bih da vadim detalje vruće glave. Stvarno je naporno bilo. Moglo je da ode na obe strane. Žao mi je što nismo izvukli bolji rezultat. Ne može lako da se uđe u Ligu šampiona, to je Zvezda kroz istoriju pokazala. Ali, ja znam da nas čeka pun stadion, da ćemo imati nestvarnu podršku u revanšu“, rekao je Stanković.
© Foto: FK Crvena zvezdaDejan Stanković
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
Dejan Stanković
Lako je biti general posle izgubljene bitke i suditi Stankoviću i njegovim izabranicima šta je i koliko moglo bolje, ali se stiče utisak da je Zvezda bojažljivo ušla u drugo poluvreme u koje je zakoračila s prednošću 2:1. Olako su tu prednost ispustili crveno-beli. Očigledan je bio nedostatak klasičnog desnog beka, jer mladi Strahinja Eraković „prinudno“ odrađuje taj posao.
Utakmica je takođe bila kao stvorena za Seku Sanoga, pravog zadnjeg veznog koji ume da "udari", da prekine i razbije akciju protivnika, onda kada treba. Mogao je i morao Stanković ranije da ga ubaci, jer je u 71. minutu kada je zamenio Ivanića već bilo 3:2 za Makabi. Mogao je Deki sa Sanogom da "zaključa" utakmicu mnogo ranije, kada je Zvezda imala prednost koju je mogla da brani, ali je ona nastavila spuštenog garda što joj se na kraju obilo o glavu.
"Bilo je sparno, međutim to ne treba da bude izgovor. Krenuli smo panično, rano primili gol, potom preokrenuli rezultat. U drugo poluvreme smo ušli naivno, znali smo da će oni izaći visoko i pokušati da postignu brz gol. Uspeli su i da preokrenu rezultat, i posle je bilo teško igrati. Pogotovo jer smo naivno primili golove. Ali, sledi revanš u Beogradu", rekao je strelac prvog gola za Zvezdu Aleksandar Pešić, koji je postao tata na dan meča i pogodak je, očekivano, posvetio ćerkici Lenki.
Haziza je bio nezadrživ. U prvom poluvremenu po desnoj, u drugom po levoj. Upravo je kod izjednačujućeg gola Makabija idealno asistirao dvostrukom strelcu Pjerou. Videlo se da defanzivci Zvezde kasne "na njemu", da je brži i da uspeva da se iskrade i da uputi centaršut.
Tako je bilo i u 51. minutu. Potpuni preokret doneo je Šeri efektnim golom. Videle su se pukotine u Zvezdinoj odbrani kod sva tri gola. Kod prvog je lopta praktično "šetala" kroz peterac, u drugoj je jedna lopta s boka bila kobna, dok je kod trećeg gola kasnio blok.
Stanković je, pomalo i ziheraški, na 2:2 pokušao da pojačanja taj defanzivni deo veznog reda, zamenivši Aleksandra Kataija, umesto kojeg je u 56. minutu ušao Slavoljub Srnić, koji je u prošlosti znao da bude „iks faktor“. Ovoga puta nije bilo tako, videlo se da nedostaju takmičarski mečevi, dok je i Katai van forme.
Šeri je svega pet minuta kasnije od te izmene uspeo da donese potpuni preokret i da razgali gotovo 31 hiljadu navijača na stadionu „Semi Ofer“. Eksplodirao je stadion, a Zvezdi više nije bilo povratka - 3:2.
Nemanja Milunović koji je igrao u srcu odbrane u tandemu sa Aleksandrom Dragovićem, konstantno je izlazio visoko, praktično je „glumio“ zadnjeg veznog, ali ni to nije pomoglo Zvezdi. Inače, Milunović je na početku karijere i igrao zadnjeg veznog pa ne čudi što ga je pomalo „vukla lopta“.
I čitav tim je u pojedinim trenucima stajao visoko, pokušavajući da pritisne Izraelce, ali se to na kraju obilo o glavu jer je, Haziza pre svih, bio brz kao munja u toj tranziciji lopte ka Borjanovom golu.
„Posle svakog poraza je vruća glava. Makabi je dobra ekipa. Bazirali su se na tome da čuvaju prednost, mi pokušavali u nastavku, imali šanse, ali nismo postigli gol. Žao mi je zbog prilika iz prvog poluvremena, posebno ona Bukarijeva, ali šta je tu je. Svaka utakmica u Evropi je novo iskustvo, a pouke izvlačimo posle poraza. U Beogradu se odlučuje, igramo na našem terenu. Kažem, žao nam je što smo ispustili prednost, ali to je fudbal. Na našem stadion idemo na prolaz i ulazak u Ligu šampiona. Pred našim navijačima očekujem bolju igru“, rekao je Nemanja Milunović.
Sigurno je da Zvezda ima kvalitet da eliminiše Makabi, ali je isto tako jasno da šampion Izraela neće doći s belom zastavom na Marakanu i da će posle pobede od 3:2 u prvom meču, pokušati da sačuva prednost od jednog gola.
„Bila je luda i neverovatna utakmica. Zabavili smo se i pobedili. Bilo je lepo igrati u plej-ofu za Ligu šampiona, videćemo šta nas čeka. Ko je bolji? Mi smo bolji tim po mom mišljenju“, poručio je strelac pobedonosnog gola za Makabi Tiaron Šeri.
Mirko Ivanić - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2022
SPORT
Zvezda „ugašena“ u Haifi – iz Beograda se napada Liga šampiona
Gelor Kanga - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2022
SPORT
Fantastična akcija i realizacija Kange /video/
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2022
SPORT
Izraelci se pred Zvezdu poslužili starim trikom /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala