- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Aleksej je uzdrmao „Čizmu“ i obradovao Moskvu: „On je razlog za ponos“

© AP Photo / Anton VaganovAleksej Mirančuk – Rusija, EURO 2020
Aleksej Mirančuk – Rusija, EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2022
Pratite nas
Dok se u fudbalskom Torinu pokušava rešiti problem nastao sa srpskim reprezentativcem Sašom Lukićem, koji je nezadovoljan neispunjenim obećanjima i želi da ode, dobra vest za navijače tog kluba je dolazak ruskog igrača Alekseja Mirančuka iz Atalante. On je u prvom zvaničnom meču za novi klub postigao gol na gostovanju Monci (1:2).
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Mirančuk je u 43. minutu susreta na nezgodnom gostovanju „bikova“ uspeo da pronađe put do mreže, pokazavši da će biti pravo pojačanje za ekipu koju s klupe vodi Hrvati Ivan Jurić.
Ofanzivni fudbaler će u narednoj sezoni nastupati za Torino kao pozajmljeni igrač Atalante, a ranije je u tu ekipu stigao i Hrvat Nikola Vlašić sa kojim se Aleksej dobro poznaje.
Obojica novih igrača Torina su nastupala u Rusiji, Mirančuk je bio vedeta moskovske Lokomotive, dok je Vlašić ostavio dubok trag u moskovskom CSKA.
I upravo je činjenica da u Torino, praktično istovremeno, stižu dvojica fudbalera koja su nastupala u ruskoj ligi, veoma značajna za Romana Širokova, nekadašnjeg reprezentativca Rusije.
„Mirančuk i Vlašić će sasvim sigurno igrati u tandemu i biti velika sila za ekipu Torina. Oni su već ranije dokazali kvalitet i sada će udružiti svoje snage i biti zaista ozbiljan tandem. Čim je ekipa odlučila da ih dovede zajedno, to znači da ima plan da od njih stvori pravi duo, naročito kada znamo da imaju sličan stil igre jer su nastupali u Rusiji“, istakao je Širokov.
Na transfer Mirančuka reagovao je i ruski ministar sporta Oleg Maticin, koji je izrazio veliko zadovoljstvo zbog toga i naveo da je Aleksej primer za druge fudbalere.
„Nadam se da će ovo biti motivacija za sve. Za mene kao ministra je važno da će Mirančuk igrati tamo i da će to biti dobra platforma za analizu našeg fudbala, ali i razlog za ponos na uspehe ruskih sportista“, naveo je Maticin.
Svoje viđenje tranfera dao je i trener Atalante Đanpjero Gasperini, koji je 2020. godine izdvojio oko 15 miliona evra za prelazak Mirančuka u svoj tim.
„Želim mu sve najbolje, on želi da raste, da napreduje i verujem da će sve biti dobro za njega", istakao je Gasperini.
Mirančuk ima 26 godina, nastupa kao ofanzivni vezi i napadač, a u Rusiji je pored Lokomotive nastupao za mlađe kategorije Spartaka i matičnog Olimpa iz Slavjanska na Kubani.
Za reprezentaciju igra već sedam godina, nastupio je 41 put i postigao šest golova.
Stole Dimitrievski - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2022
SPORT
Makedonac je „penicilin“ za Barselonu /foto, video/
Mančester junajted - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2022
SPORT
Surove reči legende: Treba im pomoć, dotakli su dno!
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2022
SPORT
Stankovićeva mašina radi punom parom, Voždovac Zvezdin lak zalogaj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala