- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Radije bih da budemo osmi, bez stranca“

© Sputnik / Anton DenisovIgor Rakočević
Igor Rakočević - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
Pratite nas
Selektor Svetislav Pešić je prvi najavio mogućnost da Srbija angažuje stranca u muškoj reprezentaciji koji bi poboljšao igru i rezultate na velikim takmičenjima, a to je otvorilo polemiku u košarkaškim krugovima koja traje.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Za stranca je odmah ruku digao i Žarko Paspalj, koji je naveo primer uspeha naših košarkašica za koje su nastupale Amerikanke Danijela Pejdž i Ivon Anderson.
„Mislim da nam je potreban kvalitetan stranac na poziciji 'četiri' koja je kritična za nas. Da smo ga imali možda bismo na nekom od takmičenja gde smo osvojili srebrne medalje uzeli zlato. Međutim, mi tu kartu nismo iskoristili. Imate primer u ženskoj reprezentaciji, gde smo ostvarili nekoliko sjajnih rezultata sa stranim igračicama (Danijel Pejdž, Ivon Anderson). I niko nije rekao da su one osvojile medalju, već reprezentacija Srbije“, izjavio je Paspalj.
Međutim, oglasio se i Igor Rakočević, nekada i jedan od čelnika u KSS, koji ima jasan stav po pitanju toga da neko ko nije Srbin zaigra za Srbiju.
„Ako strancem podrazumevamo nekoga ko je odigrao godinu-dve u Srbiji ili nekoga ko nema nikave veze sa našom zemljom, nisam za to da igra za reprezentaciju. Šta ako FIBA odluči za par godina dozvoli 2 stranca? Kakav je to nacionalni tim onda? Radije bih da budemo osmi bez stranca", napisao je Rakočević na Tviteru.
Jasno je, dakle, da generalnog dogovora po ovom pitanju nema i da će polemika o strancu u srpskoj reprezentaciji potrajati.
Svetislav Kari Pešić – selektor košarkaške reprezetacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
SPORT
Pešić prešao Rubikon
Proslavljeni košarkaš Žarko Paspalj  - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2022
SPORT
Legenda je digla ruku za stranca: „Stvari nisu dobre...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala