- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legenda je digla ruku za stranca: „Stvari nisu dobre...“

© Sputnik / Radoje PantovićProslavljeni košarkaš Žarko Paspalj
Proslavljeni košarkaš Žarko Paspalj  - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2022
Pratite nas
Proslavljeni jugoslovenski košarkaš Žarko Paspalj, poručio je da je reprezentaciji Srbije neophodan kvalitetan stranac kako bi se ostvario zapaženiji rezultat na velikim takmičenjima.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Srbija je zemlja košarke, ali već dugo ne može da ostvari zapažen rezultat na velikim takmičenjima, a Žarko Paspalj je u razgovoru za „Maksbet“ radio izneo stav po pitanju zbog čega Orlovi ne uspevaju da budu uspešni kao ranije.
„Stvari nisu dobre već neko vreme, a Dušan Ivković je o problemima govorio još pre 15 godina. Način na koji smo radili više ne postoji. Mi smo zemlja košarke, ali pitanje je u kom pravcu idemo “, izjavio je legendarni srpski košarkaš Žarko Paspalj.
Srbija nema zlato otkad je samostalna država, a osvojena su četiri srebra – dva na evropskim prvenstvima, jedno na SP i jedno na Olimpijskim igrama.
„Mislim da nam je potreban kvalitetan stranac na poziciji 'četiri' koja je kritična za nas. Da smo ga imali možda bismo na nekom od takmičenja gde smo osvojili srebrne medalje uzeli zlato. Međutim, mi tu kartu nismo iskoristili. Imate primer u ženskoj reprezentaciji, gde smo ostvarili nekoliko sjajnih rezultata sa stranim igračicama (Danijel Pejdž, Ivon Anderson). I niko nije rekao da su one osvojile medalju, već reprezentacija Srbije“, izjavio je Paspalj za „Maxbet radio".
Legendarni košarkaš je kao najvežiji primer naveo i Sloveniju, koja je kvalitetnim izborom stranaca, stigla i do titule prvaka Starog kontinenta.
„Situacija je ozbiljna i mora što pre da se reaguje. Rezultati reprezentacije su direktno povezani sa interesovanjem dece za košarku u Srbiji. Nismo otišli na Olimpijske igre u Tokiju. Sada je pod velikim upitnikom odlazak na naredno Svetsko prvenstvo, a plašim se da će biti veoma teško da budemo i na Olimpijskim igrama u Parizu. Ništa se ne dešava preko noći“, istakao je Paspalj.
Lopta Mundobasketa u Kini - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2022
SPORT
Košarkašice Srbije zauzele treće mesto
Nikola Jokić i Mejson Plamli – duel KK Denver i KK Šarlot - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2022
SPORT
NBA Evrobasket
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala