- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

NBA Evrobasket

© AP Photo / Rusty JonesNikola Jokić i Mejson Plamli – duel KK Denver i KK Šarlot
Nikola Jokić i Mejson Plamli – duel KK Denver i KK Šarlot - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2022
Pratite nas
Uskoro je na programu Evropsko prvenstvo u košarci i zanimljivo je videti koje ćemo NBA košarkaše moći da gledamo na smotri koja se nije igrala od 2017. godine. Eurohups je napravio spisak mogućih NBA igrača koji bi mogli da zaigraju, uključujući Nikolu Jokića, Luku Dončića i Janisa Adetokumba.
Obično na Evropskom prvenstvu nema previše NBA igrača u poređenju sa Svetskim prvenstvom ili Olimpijskim igrama. Ali, mogli bismo da gledamo preko 40 njih što bi zaista bilo sjajno i... retko.
Ovo je sve osnovano na proširenim spiskovima, ali nije naravno zagarantovano da će se svi NBA igrači naći na konačnim spiskovima.
Francuska bi mogla da ima najviše NBA igrača u svojim redovima, čak petoricu, a to su: Evan Furnije (Njujork Niks), Rudi Gober (Minesota), Timoti Luvavu Kabaro (Atlanta), Teo Maledon (Oklahoma) i Frank Ntilikina (Dalas).
Kod Nemaca su to Denis Šreder, Danijel Tajs, FrancVagner i Moric Vagner, kod Turaka Čedi Osman, Alperen Sengun, Omer Jurceven (otpao) i Furkan Korkmaz.
Srbija će računati na Nikolu Jokića, ali neće na Nikolu Jovića i Alekseja Pokuševskog. Boban Marjanović nije na spisku selektora Svetislava Pešića, Bogdan Bogdanović je povređen, Nemanja Bjelica više nije u NBA ligi, mada se može računati kao NBA igrač jer je aktuelni šampion sa Golden Stejtom.
Komšije Hrvati i Slovenci imaju po trojicu igrača iz najjače lige sveta. Kod Hrvata to su Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Ivica Zubac, a kod Slovenaca Luka Dončić, Vlatko Čančar i zvanično - Goran Dragić.
Španci se ponose sa Huančom i Vilijem Ernangomezom, te Usmanom Garubom, a Grci sa Janisom i Tanazisom Adetokumbom, te Tajlerom Dorsijem koji je prešao u Dalas ovog leta.
Litvance će voditi Domantas Sabonis i Jonas Valančijunas, Fince Lauri Markanen, Bosance Jusuf Nurkić, Crnogorce Marko Simonović, Poljake Džeremi Sočan, a Izraelce Deni Avdija.
Uz Italijane Simonea Fontekija i Danila Galinarija, te Gruzine Gogu Bitadzea i Sandra Mamukelašvilija, jasno je da bismo na Evropskom prvenstvu mogli da gledamo brojne NBA zvezde.
Na kraju krajeva, gledaćemo najboljeg: Nikolu Jokića.
Samo je još nedostajalo da Džoel Embid zaigra za Francuze...
Premijer Španije Pedro Sančez - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
SPORT
„Divim mu se“: Španski premijer počeo govor pominjući srpsku košarkašku zvezdu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala