- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Košarkašice Srbije zauzele treće mesto

© Foto : fiba.basketballLopta Mundobasketa u Kini
Lopta Mundobasketa u Kini - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2022
Pratite nas
Ženska U18 reprezentacija Srbije osvojila treće mesto na Evropskom prvenstvu B divizije u Sofiji, pošto je u utakmici za plasman bila bolja od Slovačke - 62:50. Treće mesto moglo bi da znači i povratak u A diviziju dogodine.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

U svakom slučaju, plasmanom među tri selekcije takmičenja u Sofiji, naš tim je ispunio cilj zacrtan na početku priprema.
Posle nešto sporijeg starta – koji je došao kao posledica šokantnog poraza u polufinalu – naše devojke su krajem prvog perioda uhvatile dobar ritam, poenima Sare Vasiljević stigle do poravnanja – 12:12, a potom i korak ispred rivalki završile prvi deo igre. To kao da je bio signal da se situacija na terenu menja.
Iako je Slovačka i dalje pretila, naše devojke su bile te koje diktiraju ritam i drže prednost. Nije mnogo prošlo u drugom poluvremenu pre nego što je naša kapital bio i dvocifren (43:33). A to je bio samo početak.
Do kraja meča tim koji vodi trener Milan Vidosavljević nije dozvolio rivlakama da ugroze njegovu prednost, pa ni pobedu.
Bojana Talijan je sa 13 poena bila najefikasnija, imala je i 10 skokova. Dvocifren učinak imale su još Jovana Jevtović -11 poena i sedam skokova, Ana Milanović 10 poena i 14 skokova.
Nikola Jokić i Mejson Plamli – duel KK Denver i KK Šarlot - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2022
SPORT
NBA Evrobasket
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala