- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija bez kapitena – Pešić odstranio Teodosića iz reprezentacije

© Sputnik / Lola ĐorđevićMiloš Teodosić
Miloš Teodosić - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2022
Pratite nas
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić odlučio je da precrta kapitena Miloša Teodosića za predstojeće mečeve sa Grčkom i Turskom u kvalifikacijama za Mundobasket, odnosno za predstojeće Evropsko prvenstvo, nezvanično saznaje Mocart Sport.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ovo je prvi put da je Teodosić precrtan sa spiska reprezentacije tokom 15-godišnje karijere u dresu Orlova.
Miloš nije nastupao na Evrobasketu 2017. i ranije 2013. godine zbog povreda, kao ni na Mundobasketu u Kini 2019, ali je uvek bio uz nacionalni tim i njegov uticaj na svlačionicu Srbije je ogroman.
Teodosić je bio jedan od najvažnijih faktora srebrnih pohoda u Madridu na Mundobasketu 2014. i Olimpijskim igrama u Riju dve godine kasnije.
Kod Pešića je odigrao dve utakmice u kvalifikacijama za Mundobasket, na startu u tesnoj pobedi nad Letonijom i kasnije u porazu od Belgije. Od tada prekaljeni kreator i jedan od najboljih plejmejkera Evrope više nije igrao u dresu sa državnim grbom.
Srbija je sa pripremama počela 1. avgusta, otkad ekipa radi u Sportskom centru u Staroj Pazovi. Za 13. avgust zakazana je prva kontrolna utakmica protiv Crne Gore u Beogradu, a četiri dana kasnije Orlovi će biti gosti Slovenije u Ljubljani.
Potom slede kvalifikacioni okršaji za Mundobasket sa Grčkom i Turskom, a zatim i učešće na Evrobasketu od 1. do 18. septembra.
Proslavljeni košarkaš Žarko Paspalj  - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2022
SPORT
Legenda je digla ruku za stranca: „Stvari nisu dobre...“
Nikola Jokić i Mejson Plamli – duel KK Denver i KK Šarlot - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2022
SPORT
NBA Evrobasket
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala