- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šreder: „Severni tok 2“ najjednostavnije rešenje za Nemačku; Protivnici će morati da snose posledice

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografija Zastava sa logom kompanije "Nord strim 2" koja vodi izgradnju gasovoda "Severni tok 2" u Nemačkoj
 Zastava sa logom kompanije Nord strim 2 koja vodi izgradnju gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
Pratite nas
Najjednostavnije rešenje za rešavanje problema deficita gasa u Nemačkoj bilo bi puštanje u rad gasovoda „Severni tok 2“, smatra bivši nemački kancelar Gerhard Šreder. On je dodao da će oni koji su protiv toga morati da snose posledice, a one će u Nemačkoj biti ogromne.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Gasovod je spreman. Ako situacija postane stvarno loša, postoji ovaj gasovod, a sa oba gasovoda ‘Severnog toka‘ neće biti problema u isporukama gasa za nemačku privredu i nemačka domaćinstva“, istakao je bivši kancelar u intervjuu izdanju „Štern“.

On je dodao da će oni koji ne žele da koriste „Severni tok 2“ morati da snose posledice.
„A u Nemačkoj će one biti ogromne. Svi koji se greju na gas, već osećaju posledice. Za nas, koji smo ovde to je neprijatno, ali snaći ćemo se. Ali, mnogima koji moraju da vode računa o svakom centu, biće veoma teško“, naglasio je Šreder.
Bivši zvaničnik je podsetio na jednostavan princip tržišne ekonomije: „ako je ponuda deficitarna, cene rastu“.
Prethodno je šef Odbora za pitanja energetike i klime Bundestaga Klaus Ernst izjavio da bi za isporuke gasa u Nemačku mogao da se koristi i gasovod „Severni tok 2“, ako Berlin ne bude imao drugog izbora.
Ranije je ministar za ekonomiju i zaštitu klime Nemačke Robert Habek izjavio da bi puštanje u rad „Severnog toka 2“ za Evropu značilo kapitulaciju pred Rusijom.
Izgradnja gasovoda „Severni tok 2“ završena je 10. septembra 2021. godine i gasovod je u potpunosti spreman za rad. Ali, nakon početka specijalne operacije Rusije u Ukrajini, Berlin je zamrznuo procedure koje su povezane sa projektom i obustavio sertifikaciju.
Reč je o povlačenju dokumenta iz Ministarstva, na osnovu kojeg je Federalna agencija za mreže vršila sertifikaciju operatora gasovoda.
Gasovod - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
RUSIJA
"Severni tok 2" može da zadovolji sve potrebe Evrope
Bundestag - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2022
RUSIJA
Nemački poslanik: Aktiviranje „Severnog toka 2“ jedno od rešenja energetske krize
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala