- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

"Severni tok 2" može da zadovolji sve potrebe Evrope

© Sputnik / Lola ĐorđevićGasovod
Gasovod - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
Pratite nas
Gasovod "Severni tok 2" spreman je da zadovolji potrebe Evrope u sferi energetike, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"Naravno, "Severni tok 2", koji je potpuno spreman da nadoknadi ono što je potrebno, da zadovolji potrebe za ovom vrstom goriva. Jednostavno je zatvoren iz političkih razloga“, rekao je ministar tokom zajedničkog konferencija za novinare sa predsednikom Ugande Joverijem Musevenijem.

On je napomenuo i da je, uprkos tome što su ispoštovani svi propisi EU tokom izgradnje, Evropska komisija retroaktivno usvojila je direktive koje usporavaju završetak projekta.
Po rečima Lavrova, priča da Rusija koristi gas kao oružje nije nova, dok je sama EU učinila sve da ograniči kapacitet još jednog ruskog projekta - "Severnog toka 1".
On je istakao da Zapad još uvek ne može da razjasni Rusiji status turbine koja je remontovana u Kanadi za "Severni tok".
"Sada se naduvava priča sa simensovim turbinama, koje su bile na redovnom održavanju u Kanadi, a koje Kanada nije htela da vrati. Tada je Simens, uz podršku nemačke vlade, uspeo da ih vrati, ali niko ne može u dokumentima da nam objasni kakav sada status, pre svega, ima ova turbina i druge turbine koje moraju da se redovno održavaju u Kanadi“, rekao je ruski ministar na konferenciji za novinare.
Samit EU u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
SVET
Postignut dogovor u EU o smanjenju potražnje za gasom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala