- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bolna istina o Novaku u Americi: „Nada postoji, ali mislim da su šanse nulte“

© AP Photo / Andy BrownbillNovak Đoković i Goran Ivanišević
Novak Đoković i Goran Ivanišević - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2022
Pratite nas
U intervjuu za „La Republiku“, Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, govorio je o teškom periodu kroz koji srpski teniser prolazi od početka godine i posebno je istakao da ne gaji nade o odlasku Đokovića na US Open.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Jedna od prvih tema koje se Goran Ivanišević dotakao u intervjuu bila je odlazak Novaka Đokovića u Sjedinjene Američke Države koji je pod velikim znakom pitanja jer srpski as spada u grupu nevakcinisanih stranaca kojima nije dozvoljeno da uđu u zemlju.
Trenutno je jedini način da Novak dobije izuzeće kao osoba od nacionalnog interesa, ali sve je manje vremena što ne ostvalja Ivaniševiću previše prostora za optimizam.
“Uvek postoji nada, Novak će uraditi sve da bude tamo, možda sa nekom posebnom vizom. Ipak, ostale su samo dve nedelje. Lično, mislim da su nulte šanse da Bajden promeni pravila pre nego što turnir počne. Za mene je sve to glupost, ako si vakcinisan, a pozitivan, možeš da uđeš u SAD. Ako si nevakcinisan, a negativan, zabranjen ti je ulazak“, izjavio je Ivanišević.
Od početka godine Novak nije igrao ni na Australijan Openu, Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju i to sve zbog identičnog razloga odnosno odluke da se ne vakciniše. Međutim, postepeno se kao Đoković budio kao medvedev iz dubokog zimskog sna i pokazao na Vimbldonu da su predaja i kraj nepoznate reči u njegovom bogatom vokabularu.
„Nije o tome razmišljao. Da se to desilo nekom drugom igraču, sa 90 odstio slučajeva bi odustali. Nole je rođeni borac kao što je i genije sporta. Ponekad su geni čudna stvar, možda mu je bilo potrebno da razmisli o nekim stvarima koje su ga snašle u Australiji“, objasnio je legendarni hrvatski teniser.
Ivanišević je dodao da su na Novaka neprijatne situacije imale veliki uticaj.
„Bilo je teško, jer kao nevakcinisan, nije znao da li će mu biti dozvoljeno da igra bilo gde na svetu. U Monte Karlu nije bio spreman, u Beogradu je ostao bez gasa u finalu, u Parizu je naleteo na Nadala koji je bio bolji od njega. Pravi uspon je krenuo od Rima“, objasnio je Italijanima Ivanišević.
Iako je Đoković jedan od najvećih tenisera svih vremena, neki njegovi potezi znaju da iznerviraju Hravta.
„Na primer, na treningu zna da promaši neki udarac i da potpuno poludi. U stanju je da u trenutku promeni raspoloženje. Potrebni su vreme i strpljenje da se nađe ravnoteža. U početku sam bio stidljiv i nisam znao kako da ga uhvatim. Shvatio sam, ponekad je bolje da se smirim i ništa mu ne kažem. U našem odnosu, pomaže što govorimo istim jezikom i što imamo tu slovensku kulturu. Uz sve to, čast mi je da mu budem trener“, jasno je istakao Ivanišević.
Na samom kraju razgovora hrvatski stručnjak poručio je da veruje da će Novak igrati minimum još tri godine.
„Po meni bar tri godine sigurno. Ima neverovatno telo i fizičke predispozicije“, zaključio je Goran Ivanišević.
Novak Đoković Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2022
SPORT
Amerika se bori da Novak dođe, a doktor mu poručio: „Čista sebičnost“
Rafael Nadal i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2022
SPORT
Medvedev se plaši Nadala – a Nemac strpljivo čeka samo jednu grešku
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2022
SPORT
Đoković i kada ne igra privlači pažnju bivšeg dežurnog kritičara: „U problemu sam“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala