- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev se plaši Nadala – a Nemac strpljivo čeka samo jednu grešku

© AP Photo / Hamish BlairRafael Nadal i Danil Medvedev
Rafael Nadal i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2022
Pratite nas
Danil Medvedev, ruski teniser, posle više od mesec dana izlazi na teren i igraće na turniru 250 serije u Los Kabosu gde će ga plasman u finale sačuvati na prvom mestu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Rus veruje da ukoliko bude igrao u kontinuitetu dobro može da sačuva lidersku poziciju, ali smatra da će na kraju godine Rafael Nadal biti prvi.
Danil Medvedev pun elana i potpuno spremno vraća se na teniski teren nakon odustva koje je trajalo više od mesec dana zbog zabrane ruskih tenisera na Vimbldonu.
Ruski as u Los Kabosu juri važne bodove koji će ga sačuvati na prvom mestu, a u slučaju da ne stigne do finala, moraće da obezbedi polufinale kao i treće kolo na Mastersu u Montrealu.
U slučaju da bude eliminisan u ranoj fazi turnira u Meksiku i ne stigne ni do četvrtifnala u Montrealu, od 15. avgusta prvi reket sveta biće Aleksander Saša Zverev. Međutim, iako je Nemac čak i povređen veća prepreka Medvedevu, Rus se više „boji“ Rafaela Nadala.
„Sigurno gledam malo bitku za broj jedan. Na kraju godine, osim ako ne pokušam da osvojim svaki preostali turnir, verovatno će prvi na svetu biti Rafael Nadal“, poručio je Medvedev.
Sa druge strane, ruski teniser veruje u sebe i misli da može da ostane lider na tabeli još neko vreme.
„U isto vreme, mogu da ga zadržim prilično dugo, osećam da igram dobro ovde. Znam da je najvažnije da pokušavam da osvajam turnire, da pokušam da osvojim te bodove“, istakao je Medvedev.
Prvi meč u Los Kabosu ruski teniser igraće protiv Rinkija Hinikate, australijskog tenisera.
Novak Đoković Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2022
SPORT
Amerika se bori da Novak dođe, a doktor mu poručio: „Čista sebičnost“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala