- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nariškin: Neprijatelj se može pobediti samo jedinstvom vlasti, vojske i naroda

© PixabayGrb Rusije
Grb Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
Pratite nas
Pobede nad neprijateljem u bitkama mogu se dobiti samo onda kada su vlast, vojska i narod ujedinjeni i ne podležu destruktivnom spoljnom uticaju. Za Rusiju je to lekcija stara više od jednog veka, izjavio je direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije, predsednik Ruskog istorijskog društva Sergej Nariškin.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

On je učestvovao na komemorativnoj ceremoniji održanoj u Moskvi na 108. godišnjicu ulaska Rusije u Prvi svetski rat.

„Istorijska ironija je da položivši milione života za pobedu sila Antante, Rusija ipak nije ušla u krug država pobednika, čak je bila prinuđena da potpiše ponižavajući Brestski sporazum“, istakao je Nariškov.

Prema njegovim rečima, važnu ulogu u tome je odigrala i nacionalistička propaganda koju su u inostranstvu ciljano vodili neprijatelji Rusije. Kako je istakao, prvi oružani odredi ukrajinskih nacionalista potpuno su formirani na teritoriji Austrougarske.
Nariškin je ocenio da su, odmah nakon toga, neke političke snage nastavile nacionalističku propagandu u zemlji.
„I danas, posle sto godina, nastavljamo da beremo gorke plodove njihovog suštinski zločinačkog, antidržavnog i antisocijalnog delovanja", dodao je on.
Kako je naglasio, siguran je da će iskustvo iz Prvog svetskog rata Rusiji omogućiti da izvuče najvažniji istorijski zaključak da je rusko jedinstvo neuništivo ako su vojska, vlast i društvo ujedinjeni u istom cilju – pobedi nad neprijateljem. On je naglasio da je tako uvek bilo.
„Danas, kada totalitarno-liberalni Zapad pokušava da celom svetu nametne globalni rat, veoma je važno izvući prave pouke iz ogromnog istorijskog iskustva Rusije", zaključio je on.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
RUSIJA
Nariškin: Rasadnik neonacizma u Ukrajini je opasnost za celu Evropu
Tajni agenti - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
RUSIJA
„Sprečili novi svetski rat“: Ruski tajni agenti mnogo puta uticali na tok svetske istorije
Predsednik Državne Dume Sergej Nariškin - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
RUSIJA
Nariškin: Na strani Rusije je istorija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala