- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nariškin: Na strani Rusije je istorija

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Državne Dume Sergej Nariškin
Predsednik Državne Dume Sergej Nariškin - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije, predsednik Ruskog istorijskog društva Sergej Nariškin izjavio je da je na strani Rusije istorija.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Naoružani smo pravim istorijskim znanjem, zasnovanom na detaljnom osmišljavanju istorijskih procesa. Na strani Rusije je istorija, njena unutrašnja logika koja podrazumeva prelazak na pravedniji, multipolarni svetski poredak i istinsku slobodu“, rekao je Nariškin na sednici Međuresorne komisije za istorijsko obrazovanje.

Po njegovom mišljenju, treba razvijati sposobnost da se izvlače korisne pouke iz prošlosti, da se analiziraju pretnje i otkrivaju nove mogućnosti.
„U fondovima ruskih arhiva skladišteno je kolosalno nasleđe koje, između ostalog, obuhvata sve periode kratke istorije ukrajinske državnosti“, dodao je Nariškin.

Ruska vojska na čelu borbe protiv neonacizma

Prema rečima Nariškina, Rusi se nikada neće pomiriti sa činjenicom da je „neko preko okeana“ odlučio da Rusiji odredi mesto na marginama svetske istorije. On je istakao da su vojnici i oficiri ruske vojske, koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, „na prvoj liniji borbe protiv neonacizma koji su odnegovali zapadni totalitarno-liberalni režimi“.
„Naši sunarodnici, koji su svesno izabrali vojnu profesiju, čestito i do kraja izvršavaju svoju vojnu dužnost. Ruski vojnik uvek ustaje u zaštitu svoje otadžbine, štiti je od neprijatelja, izroda koji drže kao taoce čitave gradove, ne štede ni decu, ni žene, ni stare ljude, zlostavljaju i muče ratne zarobljenike“, istakao je Nariškin.
Direktor Spoljne obaveštajne službe takođe je ukazao na potrebu da se Rusima prenese istina u uslovima neviđenog pritiska spolja.
„Aktuelna situacija nesumnjivo zahteva koordinaciju napora u oblasti suprotstavljanja informacione agresije (Zapada)“, istakao je on.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu. Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Kao odgovor na vojnu operaciju, zapadne zemlje počele su da uvode nove antiruske sankcije. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov primetio je da su to veoma ozbiljna ograničenja, ali se Rusija za njih unapred pripremala. Sa svoje strane, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da su strane kompanije koje odbijaju da posluju sa Rusijom to učinile pod ogromnim pritiskom, ali da će Rusija rešiti sve probleme sa ekonomijom koje joj Zapad stvara.
Zastava Rusije na Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
RUSIJA
Rusija: Ovo je istorijski trenutak, ne odstupamo od svog suvereniteta
Sergej Nariškin - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
RUSIJA
Šef ruskih obaveštajaca: Maske su pale – Zapad pokušava da uništi Rusiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala