- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šef ruskih obaveštajaca: Maske su pale – Zapad pokušava da uništi Rusiju

© Sputnik / Sergej Gunjejev / Uđi u bazu fotografijaSergej Nariškin
Sergej Nariškin - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Pratite nas
Zapad pokušava da uništi Rusiju, izjavio je direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
„Maske su pale. Ne samo da Zapad pokušava da ogradi Rusiju novom 'gvozdenom zavesom' – radi se o pokušajima uništavanja naše države, njenog 'ukidanja' kako se sada govori u 'tolerantnoj' liberalno-fašističkoj sredini“, rekao je Nariškin.
On smatra da je sukob u Ukrajini dobar razlog da se izvrši temeljna revizija međunarodno-pravnih režima i obaveza i da se izrade principijelno novi modaliteti međusobnih odnosa sa Zapadom i sa čitavim svetom.
„Ako neko nije primetio, rat na postsovjetskom prostoru ne prestaje već 30 godina i sada Rusija ima realnu šansu da stavi tačku na to“, rekao je Nariškin.
Prema njegovim rečima, neutralni status Ukrajine je od ključnog značaja za Rusiju.
„To je minimalna teritorijalna barijera koja je potrebna našoj zemlji da odbije napade sa Zapada. To odlično shvataju američki i NATO eksperti i baš zato su se tako čvrsto uhvatili za Ukrajinu u situaciji kada je Rusija izazvala američku hegemoniju koja slabi“, istakao je on.
Spoljna obaveštajna služba Rusije ima informacije da SAD i kijevski režim koji im je potčinjen žele da maksimalno razvuku sukob u Ukrajini kako bi se razvio u pozicioni rat visokog intenziteta.
„Iz zapadnih zemalja u Ukrajinu šalju se grupe naoružanih militanata koji imaju zadatak da organizuju i podržavaju takozvano partizansko podzemlje. Masovno se deli oružje. Svako ko je upućen u vojnu tematiku shvata da je ono beskorisno u konfrontaciji sa regularnom vojskom, ali zato dobro dođe pljačkašima i razbojnicima koji pljačkaju i terorišu civile, sprečavaju njihovu evakuaciju u bezbedna područja“, konstatovao je Nariškin.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala