- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Decenijama se kuvalo i eksplodiralo je – Partizan mora da krene iz podruma“

© Foto : FK Partizan / Miroslav TodorovićRikardo Gomes, Partizan
Rikardo Gomes, Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
Pratite nas
Ivan Golac, nekadašnji fudbaler i trener Partizana, nije imao dilemu u razgovoru za Sputnjik da je šampionska trka u Superligi Srbije gotova i pre nego što je počela. Najgori start crno-belih još od sezone 2016/17 i čak tri kiksa u uvodna četiri kola, jasan su pokazatelj da nešto opasno ne štima u redovima „parnog valjka“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Crvena zvezda maksimalno je iskoristila Partizanovu nemoć i odlepila se na „plus sedam“ posle samo četiri kola, a na kraju sezone nagrada je nikad veća. Direktan plasman u Ligu šampiona, što garantuje oko 20 miliona evra.
Zbog toga je Ivan Golac i razočaran i ne može da veruje šta je njegov bivši klub sebi dopustio.
„Ne pamtim da je Partizan imao ovako očajan start u istoriji. Prvenstvo je završeno što se tiče titule, a to je šokantno. Pa, tek dolaze evropske utakmice i biće problema. U ovakvom raspoloženju, atmosferi koja je tužna i nesretna, treba igrati protiv AEK iz Larnake, a šanse da se i Evropa završi brzo su 50-50“, počeo je Golac razgovor za Sputnjik.
Ivan Golac  - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
Ivan Golac
Na pitanje da li je trener Ilija Stolica direktan krivac, koji će po svemu sudeđi „preživeti“ i ostati na klupi Partizana, naš sagovornik ističe da je problem mnogo dublji, složeniji...
„Najlakše je uvek za sve okriviti i smeniti trenera. To svi znamo. Sve ovo što se dešava nije od juče. Kuva se godinama, možda i deceniju. Tu su i prethodne uprave koje su loše radile. Teško je sada zaustaviti stvari kada je sve eksplodiralo. Partizan mora da krene, ne od nule, nego iz podruma. Bojim se kako uopšte izaći iz svega toga jer se narod umorio od gluposti i patetike“, apostrofira Golac.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
SPORT
Hrvat bio na pragu Partizana: „Stigao sam do granice..."
Od početka sezone Partizan se sapleo u Nišu (3:3) i Novom Pazaru (1:0), dok je kod kuće odigrao bez golova protiv TSC iz Bačke Topole. Golac nije iznenađen.
„Za Partizan je sada i predgrađe Niša postalo bauk. Mumificirano je sve, uništeni su odavno temelji i sada se vide drastične posledice. Pogledajte samo odlazak Zdjelara za smešne novce, a bio je glavni igrač na sredini terena. Partizan je najmoćnija sportska institucija, sekcija, koju je svet imao. Od fudbala, preko košarke, do vaterpola, boksa... Ja ne poznajem ljude koji rade u upravi, ali oni moraju da budu domaćini da zaštite klub, a ne da dopuštaju da se takve stvari dešavaju. Stolica je praktično sam došao u Partizan, a koji trener prethodni je došao sam? Nijedan. Na snazi je jedna dramatična faza i problem je veliki. Videli ste kako je prošao Radnički iz Niša protiv Gzire, nešto slično može i Partizanu da se dogodi. Kvalitet nam je opao, koga mi to lažemo i živimo u zabludi da smo dobri“, pita se Golac.
Čovek koji je deset godina nosio crno-beli dres kao igrač, dok je na klupi proveo jednu sezonu ka trener, poručio je da Zvezdi nema ko šta da zameri i da su izlizane priče da je ona „državni projekat“.
„Neozbiljno je da bilo ko upire prstom u Zvezdu. Uspešniji su, vrlo mudro i pametno su iskoristili situaciju, nema tu nikakve primedbe. Svako treba da gleda svoju odgovornost i da odgovara za bilo kakvu vrstu neuspeha. Pazar do skoro nije nikoga pobedio, a onda je pobedio Partizan. Ponaljam, jedini spas je da se krene iz podruma. Tužno je što se iza ćoška nalazi 20 miliona evra koliko nosi direktan plasman u Ligu šampiona, a Partizan je odustao već na samom startu prvenstva“, zaključio je Golac.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
SPORT
Tuga: Preminuo bivši trener Partizana
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
SPORT
Niš je doživeo novi udarac – plači fudbale /video/
V Moskve razrešili trenirovki na sportivnыh obъektah - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
SPORT
Rusija je odahnula zbog mladog Sergeja – „Vidimo se na terenu"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala