- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusija je odahnula zbog mladog Sergeja – „Vidimo se na terenu"

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaV Moskve razrešili trenirovki na sportivnыh obъektah
V Moskve razrešili trenirovki na sportivnыh obъektah - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
Pratite nas
Sergej Pinjajev (17), mladi vezista Krila Sovjetov, oseća se bolje, potvrdio je ruskim medijima doktor kluba iz Samare Kuri Čačaev. Talentovani fudbaler je iz Samare prebačen u Sankt Peterburg, zatim i u Moskvu gde će ga lečiti konzervativnom metodom.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Lekari su prethodno mladom 17-godišnjem veznom fudbaleru dijagnostifikovali sponatni kolaps (pneumotoraks) levog plućnog krila.

„Tokom ispitivanja, Sergej je podvrgnut CT skeneru. Rezultate će pogledati još jedan konzilijum lekara. U svakom slučaju, Sergej se oseća vrlo dobro“, potvrdio je Čačaev sredinom prošle nedelje.

Pneumotoraks je, inače, patološko akumuliranje vazduha u prostoru za tečnost oko pluća, koje dovodi do problema u razmeni gasova tokom disanja. U nekim situacijama, pneumotoraks dovodi i do nedostatka kiseonika i snižavanja krvnog pritiska, a ako se ne leči, može da izazove srčani udar.
Sergej Pinjajev - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
SPORT
Rusija u strahu zbog Sergeja: „Vratiću se još jači!“
U međuvremenu, mladi fudbaler je boravio na ispitivanjima i u Samari, ali i na Institutu zdravlja Ruske Federacije u Sankt Peterburgu.

„Posle brojnih konsultacija kvalifikovanih domaćih i stranih specijalista, odlučeno je da Sergeju bude preporučena konzervativna metoda lečenja, bez operacije. Period oporavka trajaće oko mesec i po dana, a prve dve nedelje provešće na lečenju u Moskvi", objasnio je Čačaev.

U ime kluba Krila Sovjetov lekar se zahvalio guverneru regiona Samare Dmitriju Azarovu za veliku pomoć u zbrinjavanju Pinjajeva, kao i Dmitriju Igoreviču koji se pobrinuo da sve bude odrađeno profesionalno.
„Sergej, vidimo se opet na fudbalskom terenu", poručio je Čačaev.
Sergej Pinjajev je ponikao u FK Čertanovo, a 2017. je boravio u fudbalskoj akademiji Mančester junajteda. Od leta 2021. je član kluba iz Samare, a za to vreme je odigrao 31 meč i zabeležio četiri gola i tri asistencije.
Bio je i reprezentativac Rusije u svim mlađim kategorijama.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
SPORT
Navijači Fenerbahčea skandirali Putinu /video/
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
SPORT
Ova glava luda pobiće se svuda – i nikada neće dati na sebe /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala