- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusija u strahu zbog Sergeja: „Vratiću se još jači!“

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaSergej Pinjajev
Sergej Pinjajev - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
Pratite nas
Rusku fudbalsku javnost je šokirala informacija da je 17-godišnji igrač ekipe Krilja Sovjetov Sergej Pinjajev hitno hospitalizovan pod sumnjom da boluje od retke bolesti.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Čudo od deteta, momak koji je već sa 14 godina postao deo seniorskog tima, najmlađi golgeter u istoriji ruske lige, doživeo je neprijatnost na treningu i prebačen je u bolnicu.
Pojavile su se informacije da je kašljao krv pošto je pao na travu, kao i da je izgubio osećaj u ruci, što je klub demantovao.
„Pinjajevu je bilo loše tokom utakmice. Nalazi se na pregledima. Informacije da je na intezivnoj nezi i da ima problem sa rukom nisu tačne. Situacija je pod kontrolom i očekujemo od njega da se brzo oporavi“, navedeno je u saopštenju kluba.
Medicinsko osoblje kluba je saopštilo da nema razloga za brigu, kao i da su preduzete sve mere da dečak bude dobro.
„Želim da izrazim zahvalnost svima koji su se pitali za moje zdravlje. Vratiću se još jači“, istakao je Pinjajev.
Prema nepotvrđenim informacijama, kod 17-godišnjaka je dijagnostifikovan pneumotoraks, takozvano pucanje pluća, odnosno bolest pluća koja nastaje zbog nakupljanja vazduha u pleuralnoj šupljini.
Bolest nastaje kao posledica prekida kontinuiteta listova plućne maramice što dovodi do manjka kiseonika i opadanja krvnog pritiska.
Takva bolest je izuzetno retka kod profesionalnih sportista, ali je u Rusiji već zabeležen jedan slučaj i to kod Anta Vukušića.
Oporavak zavisi od konačne dijagnoze, u najlakšim slučajevima, kako je opisan Pinjajevljev, oporavak bi mogao da tarje svega nekoliko dana, ali ako se radi o težem obliku moguća su dva scenarija.
U prvom, ako se radi o spontanom pneumotoraksu, Pinjajev će propustiti nekoliko dana treninga, a ako je traumatski to znači da će biti neophodna operacija uz duži oporavak.
Moguće su i komplikacije, kao u slučaju Vukušića, aktuelnog igrača Kolubare iz Lazarevca, koji se oporavljao gotovo godinu dana, ali je ta opcija malo verovatna.
Svakako, Pinjajev će morati da odmori, a cela Rusija se nada da će momak koga je kao 13-godišnjaka na radaru imao i slavni Mančester junajted, uspeti da se vrati na stari put.
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2022
SPORT
Srbija ne sme da ispusti Stefana /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala