- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ova glava luda pobiće se svuda – i nikada neće dati na sebe /video/

© Foto: Prinstskrin/You TubeAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
Pratite nas
Aleksandar Mitrović je sa nova dva gola u pobedi nad portugalskim Eštorilom (3:1) nagovestio sjajnu formu pred start Premijer lige, ali je ponovo pokazao i svoju tamnu stranu nakon što se sukobio sa fudbalerom protivničkog tima.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Saigrači iz redova Fulama su morali da ga drže nakon što je ščepao za vrat fudbalera Eštorila Fransiska Žeraldesa što su zabeležile i kamere. Razlog je ono što se nije videlo na snimku, a to je oštar start Portugalca na Hariju Vilsonu.
Mitrovića je to razbesnelo pa je odgurivao Žeraldesa sve dok nije odlučio da ga ščepa za vrat. Ipak, u sukob se umešao saigrač Harison Rid koji je odgurao Srbina od protivnika i tako verovatno sprečio njegovo isključenje.
Ovo nije prvi put da Aleksandar Mitrović, inače, rekorder po broju golova u dresu Srbije, pokaže kako ima kratak fitilj.
U leto 2020, nakon povratka fudbala posle korone, udario je laktom namerno u duelu tadašnjeg defanzivca Lidsa Bena Vajta posle samo 90 sekundi igre u meču na Eland Roudu. Sudija ga tom prilikom nije video, ali je kasnije dobio suspenziju od tri utakmice jer je priznao da je udario rivala.
Godinu dana ranije Mitrović se potukao i sa saigračem iz Fulama Abubakarom Kamarom i to tokom časa joge. Taj incident bio je povezan sa sukobom koji su njih dvojica imali na terenu kada mu je tamnoputi napadač jednom prilikom preoteo izvođenje jedanaesterca.
Pamte se i sukobi Mitrovića i sa golmanom Mančester junajteda Davidom de Heom u Premijer ligi, kao i sa vezistom Kvins Parka Linčom tokom borbi u Čempionšipu.
Srpskog centarfora dugo prati reputacija nestašnog dečka srpskog fudbala, a sukobljavao se sa protivnicima čak i dok je igrao u Belgiji za Anderleht 2014. godine kada je udario glavom fudbalera Briža u derbiju, posle čega je bio isključen.
Pamti se iz tog perioda i čuveni sukob Mitra sa Zlatanom Ibrahimovićem u Ligi šampiona. Šveđanin ga je u jednom duelu povukao s leđa što se nije svidelo Srbinu koji mu je poslao salve psovki koje se jasno mogu pročitati s usana.
U svakom slučaju, treneru Fulama Marku Silvi ostaje da se nada da će se do starta Premijer lige za dve nedelje Mitrovićeva glava ohladiti. Napadač koji je postigao 43 golova prošle sezone bio je ključ povratka Fulama u elitu i ne bi valjalo da propušta utakmice zbog ovakvih gluposti.
Srpski fudbaler Sergej Milinković Savić - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
SPORT
Mančester junajted traži Srbina – da li je vreme za transfer karijere?
Dejan Joveljić - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
SPORT
Srpski kauboj ponovo rešetao u Americi /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala