- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obnova „romanse“ u srcu Katalonije – „Mesi zaslužuje novo poglavlje u Barseloni“

© AP Photo / Joan MonfortLionel Mesi, Barselona
Lionel Mesi, Barselona - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
Pratite nas
Ćavi Ernandes stigao je u Barselonu u teškim trenucima za taj klub. Finansijski problemi naterali su i Lionela Mesija, legendu katalonskog kluba da spakuje kofere i ode u Pari Sen Žermen. Međutim, Ćavi i dalje žali za tim što slavni Argentinac nije ostao u timu i želi novo poglavlje u kojem bi imao priliku da trenira bivšeg saigrača.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Nakon pune dve decenije Mesi je prošle sezone napustio Barselonu, a u Pari Sen Žermenu deluje da ipak nije to stari Leo.
U nekoliko navrata Mesi je istakao da bi voleo da se jednog dana vrati u srce Katalonije, a Ćavi Ernandes se nada da bi to moglo da bude uskoro.
Ukupno 11 godina su Ćavi i Mesi igrali zajedno za Barselonu, a slavni Španac na sve načine pokušava da sada ponovo budu u istom klubu samo na drugim mestima.
„Voleo bih da se Mesijevo vreme u Barseloni nije završilo. Mislim da zaslužuje novo poglavlje ovde. Želim to. Ako je pitanje da li želim da se vrati, odgovor je jasno i glasno da“, iskren je bio Ćavi na konferenciji za medije uoči prijateljskog duela protiv Njujork Red bulsa.
Španski list „Sport“ pisao je o tome kako je Ćavi nagovestio Đoanu Laporti, predsedniku kluba, kako bi voleo da se Barselona potrudi da se naredne sezone Mesi vrati u tim, dok je Laporta i sam istakao da to duguje slavnom Argentincu.
„Mislim, nadam se i želim da poglavlje između Barselone i Mesija još nije završeno. Verujem da je i dalje otvoreno i naša obaveza je da tu uradimo sve što smo u mogućnosti. Lično to dugujem Mesiju“, rekao je nedavno Laporta.
Prepreka za povratak legende kluba mogla bi da bude finansijske prirode jer su Katalonci u dugovima, a već su dodatno trošili na dolazak Roberta Levandovskog, Žula Kundeu i Rafinja.
Mirko Ivanić i Aleksandar Katai – FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
SPORT
Zvezda zavrnula rukave, Partizan pobegao sa časa na kom se pričalo o 20 miliona evra
Aleks Ferguson - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
SPORT
Da li će glas legende pomoći „đavolima“ da se vrate tamo gde im je mesto?
Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
SPORT
Svi mu okreću leđa, a on poručuje: Kralj igra u nedelju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala